• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 480 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
pulled lam

Eens wat anders proeven dan pulled pork?

Maak dan eens pulled lamb want dat gaat ook super!. Ik maakte de pulled lamb van een lamsschouder (of gebruik lamsbout) en marineerde het vlees in een heerlijk bier. Het beste werkt een donker bier omdat deze vol smaak zit. Zelf gebruikte ik, gezien de herfst een herfst bok. Na een dag marineren in het bier met verse kruiden proefde het vlees waanzinnig.

Ingrediënten voor 6 personen

 • 1,5 kg lamsbout
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 takjes verse tijm
 • 2 takjes verse rozemarijn
 • 2 flessen herfst bok
 • zout en versgemalen peper
 • 1 ziplock-zak van 6 liter

Voor pulled lamb heb je wel even geduld nodig omdat het tussen de 7 à 8 uur op de barbecue moet. Lekker low and slow is toch wel een manier van barbecueën wat ik niet echt vaak doe. Maar soms heb ik er gewoon zin in, om eens een lange dag lekker bezig te zijn met de barbecue. Je hebt niet veel voorbereidingstijd nodig en het is vooral de temperatuur in de gaten houden van de barbecue. Met de juiste methode kun je hem lang stabiel op temperatuur houden.

Misschien nog een extra tip is om bij de eerste twee uur wat rookhout toe te voegen zoals appel of kersenhout. Hout van fruitbomen doet het altijd goed en geeft een milde rooksmaak aan je gerecht.

Voorbereiding

 1. Haal het vlees uit de koeling en snijd het vet weg en verwijder de vliezen met een scherp mes.
 2. Pel de knoflook en snipper deze fijn samen met de tijm en rozemarijn.
 3. Smeer een beetje olijfolie op het vlees en breng het vlees op smaak met zout, peper, tijm, rozemarijn en de knoflook.
 4. Neem een ziplock-zak of grote ovenschaal waar de lamsschouder inpast en schenk hierin de twee flessen bier.
 5. Leg de lamsschouder erin en laat hem een nacht in de koeling en bij voorkeur 24 uur.

Bereiding Pulled Lamb

 1. We gaan de lamsschouder indirect grillen voor ongeveer 8 uur op 110 graden. Gebruik hiervoor briketten of kokosbriketten omdat je de barbecue lang stabiel op temperatuur moet houden. Zelf heb ik houtskool gebruikt omdat ik het gerecht maakte op de Summit van Weber die super goed isoleert. Gebruik je een normale kogel barbecue dan adviseer ik om de snake methode te gebruiken met briketten.
 2. Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone met een keteltemperatuur van tussen de 100 en 120 graden.
 3. Leg de lamsschouder op het barbecue rooster boven het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 70 graden. Voorzie daarom het vlees van een kerntemperatuurmeter en sluit de deksel.
 4. Pak nu het vlees in met aluminiumfolie en schenk er een beetje bier in omdat we het vlees nu gaan stomen. De rest van het bier mag je lekker opdrinken.
 5. Sluit de deksel en controleer de temperatuur van de barbecue regelmatig. Stuur bij wanneer nodig en wacht nu tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 91 graden.
 6. Haal het vlees van de barbecue en laat deze minimaal 30 minuten rusten onder een schone theedoek of pak hem losjes in aluminiumfolie.
 7. Neem nu twee vorken en trek het vlees uit elkaar of zoals wij het noemen, pull het vlees. Net als je eigenlijk doet bij pulled pork. Voor pulled lamb is het natuurlijk niet anders.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!