• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 1 personen
Keuken Barbecue
pizza spianata romana

Een geweldige pizza van de BBQ!

Een Pizza van de BBQ is wat veel mensen regelmatig maken en natuurlijk super lekker is. Deze pizza met Spianata Romana is dan ook super lekker of je hem nu maakt op de BBQ of in een hout gestookte pizza oven.

1 personen

Ingrediënten

  • Spianata Romana
  • zelf gemaakte tomatensaus
  • zelf pizzadeeg maken
  • ½ bolletje Mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • 4 kastanje champignons
  • 1 rode ui
  • 5 groene olijven

Het grote verschil is bereidingstijd gezien de pizza in een hout gestookte oven in 2 minuten klaar is. De pizzasteen is 450 graden bij het maken van de pizza en die temperatuur haal je niet echt bij een barbecue. Tevens is de pizzasteen veel dunner en daardoor sneller afkoelt. Ondanks dat kun je perfect pizza’s maken in je barbecue en binnenkort ga ik een artikel schrijven hoe je dit het beste kunt doen in een Weber BBQ. Ik ben namelijk nog niet helemaal tevreden met de kleur van de pizza in dit recept maar gezien het mijn eerste is gaan we het gewoon nogmaals proberen. Echter wilde ik alvast met jullie dit heerlijke recept delen.

Spianata Romana kenmerkt zich door een zoet en geurige aroma en het is bekend om zijn traditionele afgeplatte vorm. Deze Italiaanse wordt is echt heerlijk en kun je ook super goed gebruiken als antipasti met verschillende soorten kaas en een lekker bier of goed glas wijn.

Voor de pizza Spinata Romana hebben wij de Borgo ReAle Extra. Dit bier is een vrij milde IPA, die balans biedt aan de pizza en fruitiger smaakt door het zoutige uit de pizza. Hij past perfect bij een niet al te heftige pizza zoals deze en drinkt natuurlijk ook lekker weg zonder pizza!

Voorbereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de champignons in een beetje olijfolie tot al het vocht verdampt is. Laat de champignons afkoelen.
  2. Pel de rode ui en snijd deze door de helft en dan in ringen.
  3. Halveer de groene olijven.
  4. Neem de pizza bodem (zie bovenstaande link) om hem te beleggen met de ingrediënten.
  5. Voorzie de pizzabodem met een dun laagje saus en vervolgens met de Spianate Romana, kastanje champignons, rode ui, olijven en als laatste de mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas.

TIP: Wanneer je nog niet zo handig bent in het direct schuiven van de pizzaschep onder de pizza kun je de pizza ook beleggen op de schep. Voorzie dan eerst de pizzaschep van een beetje bloem. Let wel goed op dat de tomatensaus niet meer warm is want anders plakt de pizzabodem aan de pizzaschep.

Ben je opzoek naar andere pizzagerechten om te bereiden? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie pizza recepten waar je een compleet overzicht vindt.

Bereiding Pizza Spianata Romana

  1. Maak de barbecue aan door een brikettenstarter vol te maken met kolen of briketten. Wacht tot de bovenste kolen grijs zijn en schud de kolen in de barbecue. Het beste is om de kolen rondom te leggen zodat het gedeelte waar de pizzasteen ligt niet voorzien is van kolen. Hierdoor wordt de onderzijde van de steen namelijk veel te heet.
  2. Leg de pizzasteen in het GBS gedeelte van je Weber barbecue of gewoon op het rooster. Sluit de deksel en wacht ongeveer 10 minuten zodat de pizzasteen goed heet kan worden met een keteltemperatuur van boven de 250 graden.
  3. Bestrooi de pizzaschep met wat bloem en schuif deze in één beweging onder de pizza en leg hem op de pizzasteen.
  4. Na ongeveer 7 minuten is de pizza klaar en kun je hem aansnijden.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!