• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
picanha burger

De perfecte Picanha burger!

Picanha wordt tegenwoordig door iedereen bereid op de BBQ. Meestal in zijn geheel of in steaks. Je kunt er echter ook een picanha burger van maken en deze bereiden op jouw kamado. Wanneer je opzoek bent naar een andere bereidingsmethode van picanha dan hebben wij een recept met de naam ” De perfecte picanha steak

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg picanha
  • 4 Italiaanse bollen
  • veldsla
  • 2 grote uien

Ingrediënten chimichirri

  • 4 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 150 gram peterselie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels rode wijnazijn

Picanha met chimichurri

Een picanha burger hebben wij ook in ons assortiment die je perfect kunt grillen op een kamado. In dit recept hebben we er echter voor gekozen om de picanha in zijn geheel te bereiden en vervolgens in dunne plakken te snijden. Hier beleg je het broodje dan mee in combinatie met een geweldige topping. Je krijgt dan een perfecte picanha burger.

In ons assortiment hebben wij diverse soorten picanha’s die je makkelijk online kan bestellen. Het grote verschil is vooral de herkomst en het soort runderras waarvan de picanha is. Picanha kopen doe je daarom bij Inamood!

In het recept hebben wij gekozen voor de meest bekende saus in combinatie met rundvlees. Dat is natuurlijk picanha met chimichurri! Een heerlijke saus die perfect past bij picanha wat ons betreft. Hoe zwaar de picanha moet zijn is een beetje afhankelijk van met hoeveel personen je bent. In dit recept gebruikten wij een picanha van 1kg en dat is voldoende voor 4 Italiaanse bollen. Probeer eens deze picanha van de BBQ met chimichurri zouden wij zeggen!

Voorbereiding

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Een uur voor de bereiding kun je het vlees uit de koeling halen en de verpakking verwijderen. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd vervolgens het vet kruiselings in.
  3. Voorzie het vlees aan alle zijden van grof zeezout ongeveer 30 minuten voor de bereiding. Op deze manier kan het zout worden opgenomen door het vlees.

Bereiding chimichurri en gesmoorde uien

  1. De chimichurri kun je het beste een aantal uur vooraf bereiden. snijd hiervoor de tomaten grof in blokjes door eerst de zaadjes te verwijderen.
  2. Pel de rode ui en knoflook en snipper fijn samen met de peterselie blaadjes of koriander.
  3. Meng de ingrediënten in een kom door elkaar samen met de overige kruiden en de olijfolie uit de lijst.
  4. Dek de chimichurri af met vershoudfolie en plaats in de koeling tot gebruik.
  5. Pel de ui en snijd in ringen. Haal de ringen los van elkaar en bak langzaam in een beetje olijfolie.
  6. De uien bak je eerst even op hoge temperatuur tot glazig en daarna laat je ze ongeveer 20 minuten langzaam smoren. Dit kun je het beste doen wanneer de picanha bijna klaar is. Het vlees moet namelijk nog 10 minuten rusten.

Bereiding picanha burger

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect en direct barbecueën. Sluit de deksel en regel de temperatuur van de BBQ naar 120 graden.
  2. Wanneer de kamado op temperatuur is kun je het vlees op het rooster leggen boven het indirecte deel met de vetkap naar boven.
  3. Sluit de deksel tot de kerntemperatuur van de picanha 46 graden is.
  4. Bij 46 graden kern haal je de picanha van het rooster en zet je alle schuiven open tot een temperatuur is bereikt van 250 graden.
  5. Leg het vlees op het rooster boven het directe deel en grill de picanha aan alle zijden. probeer ervoor te zorgen dat het vet knapperig wordt. Let wel op de vlammen en  sluit steeds de deksel zodat het vlees niet zwart wordt.
  6. Verwijder de picanha van het rooster en laat ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  7. Snijd vervolgens het vlees haaks op de draad.
  8. Snijd de bollen open en smeer de onderste helft in met de chimichurri en maak het af met de picanha, gesmoorde uien en de veldsla.

Ben je opzoek naar andere gerechten die je kunt bereiden op een kamado? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie kamado recepten waar je een compleet overzicht vindt van alle recepten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!