• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Pasta
Pasta aglio e olio

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Pasta aglio e olio is een hele bekende Italiaanse pasta uit Napels. Het is een typisch gerecht uit de Napolitaanse keuken. Zoals veel gerechten uit Italië gaat het om smaak met weinig ingrediënten. Dit maakt koken eenvoudig en zorgt dat je binnen 30 minuten een heerlijk gerecht op tafel hebt.

4 personen

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 4 Tournedos
    • 500 gram spaghetti
    • 6 teentjes knoflook
    • 120 ml olijfolie
    • 1 rode chillepeper
    • verse basilicum
    • Parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen peper

    Je kunt het gerecht combineren met een heerlijk stuk vlees of vis. Wij hebben gekozen voor een combinatie met onze Spaanse wagyu tournedos. Een ander heerlijk stuk vlees om erbij te serveren is diamanthaas. Diamanthaas is net als de tournedos een heerlijk mals stuk rundvlees.

    Wanneer je het gerecht toch liever combineert met vis dan past een heerlijke zalmfilet perfect bij het gerecht.

    Voorbereiding

    1. Haal ten eerste het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
    2. Ongeveer 30 minuten voor de bereiding haal je het vlees uit de koeling en dep je het droog met keukenpapier en breng je het vlees op smaak met zout.
    3. Pel de knoflook en snijd in dunne plakken.
    4. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd grof.
    5. Snijd vervolgens de rode peper door de helft en verwijder de zaadjes en snipper fijn.

    Bereiding Pasta aglio e olio

    1. Breng ten eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg eventueel een beetje zout toe aan het water een kook de spaghetti in ongeveer 10 minuten al dente.
    2. In de tussentijd zet je een pan op het vuur met de olijfolie en de knoflook en bakt de knoflook op medium vuur tot deze mooi verkleurd is.
    3. Vervolgens plaats je een pan op het vuur op hoge hitte met roomboter en een beetje olie om het vlees te bakken. Bak beide zijden voor ongeveer 2 minuten tot het vlees mooi goudbruin is.
    4. Regel het vuur lager en bak de tournedos tot medium of medium-rare.
    5. Haal het vlees uit de pan en laat voor ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
    6. Giet de spaghetti af wanneer deze al dente is en meng deze door de knoflook olie.
    7. Voeg de rode peper toe samen met de basilicum en een deel van de Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar en serveer met Parmezaanse kaas en garneer met basilicum.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    10% korting!