• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 45 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevulde kipfilet bbq

Een geweldige pasta van de BBQ!

Deze gevulde kipfilet van de BBQ met pesto maken we regelmatig en is ideaal om op de BBQ te maken en smaakt super met tagliatelle. De pastasaus is super simpel te maken en als je het juiste gereedschap hebt kun je alles buiten maken.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • groene pesto
  • zongedroogde tomaten
  • geraspte mozzarella
  • 400 gram tagliatelle
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Ingrediënten pastasaus

  • 300 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 200 gram crème fraiche
  • 300 gram kruidenkaas
  • 2 eetlepels Provencaalse kruiden

Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen de gevulde kipfilet te maken op de BBQ en te combineren met bijvoorbeeld gegrilde aardappels of een heerlijke salade.

De wijn die je gaat serveren wordt echter de grootste uitdaging gezien bij de saus je het liefste door de champignons een aardse rode wijn wil serveren. Echter bij de kipfilet met pesto wil je juist weer graag een frisse witte wijn. Persoonlijk heb ik gekozen voor een fruitige, kruidige en complexe rode wijn, namelijk de Coihue Syrah, Valle Central uit Chili. Deze wijn is ideaal voor bij barbecue gerechten en ik vond hem heerlijk bij dit gerecht.

Voorbereiding

  1. Maak de kipfilet schoon en snij deze in de lengte door de helft.
  2. Neem vershoudfolie en een vleesklopper en klop de kipfilet plat.
  3. Breng de kipfilet op smaak door een beetje zout en versgemalen peper te strooien over beide zijden.
  4. Smeer aan één zijde de kipfilet in met groene pesto want dan heb je de kip pesto ;).
  5. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en leg ze op de kipfilet.
  6. Strooi de geraspte mozzarella over de kipfilet en rol deze vervolgens op.
  7. Voorzie de opgerolde kipfilet van een prikker of satéstokje zodat deze mooi opgerold blijft.
  8. Snipper de ui en snij de champignons in plakken of in vieren voor de pastasaus.

Barbecue tagliatellesaus (duur 30 min)

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een directe zone met middel hete kolen.
  2. Verspreid de kolen een beetje in de barbecue en zet de skillet op het rooster. Let op omdat de pasta er later nog bijkomt heb je een grote skillet nodig of je moet de saus bij de tagliatelle voegen in de pan.
  3. Zet een pan op met water voor de tagliatelle en kook de tagliatelle tot deze aldente is. Wanneer de tagliatelle aan het kokend water wordt toegevoegd is het belangrijk om deze even uit elkaar te halen met een vork en voeg een scheutje olijfolie toe aan het water zodat de tagliatelle niet gaat plakken.
  4. Bak de gerookte spekreepjes aan tot ze bijna krokant zijn en voeg de ui toe.
  5. Bak de gerookte spekreepjes nog even samen met de ui tot ze mooi krokant zijn.
  6. Voeg de crème fraish, de kruidenkaas en de kruiden toe en meng alles rustig door elkaar.
  7. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en voeg de champignons toe.
  8. Laat dit even rustig pruttelen ongeveer vijf minuten tot de champignons gaar zijn.
  9. Voeg de tagliatelle toe aan de saus als deze aldente is en roer alles goed door elkaar.

Bereiding gevulde Kipfilet BBQ (duur 40 min)

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
  2. Let de gevulde kipfilet op het rooster boven het directe gedeelte en grill deze tot hij mooi verkleurd is aan alle zijden.
  3. Verplaats de gevulde kip pesto naar het indirecte gedeelte en sluit de deksel tot de kerntemperatuur van de kip minimaal 73 graden is.

Serveer tip: Maak het bord leuk op en voeg bijvoorbeeld gegrilde tomaten toe van de barbecue en serveer met een lekker wijn.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!