• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 540 minuten
Aantal porties 12 personen
Keuken Barbecue
noskos pulled prok

Een echte BBQ klassieker!

Zoals de naam al doet vermoeden “NOSKOS PULLED PORK” is dit recept gemaakt volgens het wedstrijd pulled pork recept van NOSKOS. Het is een geweldig recept wat je natuurlijk kunt maken op iedere barbecue zolang je maar een deksel hebt, en je een indirecte zone kunt maken. Het is niet echt een recept maar meer een methode hoe je de perfecte pulled pork kunt maken.

Ingrediënten voor 12 personen

Ingrediënten

 • 2,5 kg procureur
 • dry-rub
 • 100 ml appelsap
 • 60 ml appelciderazijn
 • 40 ml honing
 • 30 ml worcestersaus
 • 1 eetlepel zout
 • 1 eetlepel uienpoeder

Ingrediënten glaze

 • 125 ml barbecuesaus
 • 2 eetlepels appelciderazijn
 • 2 eetlepels honing

Ik maakte in dit recept gebruik van de Weber Smokefire EX4. Als je wilt zien hoe Dennis deze maakte kun je het ook bekijken in de Youtube video hieronder. Het leuke aan pulled pork is dat je eigenlijk altijd teveel hebt. Wanneer het klaar is en het is afgekoeld kun je het prima invriezen en gebruiken voor een volgende keer. Het is dan wel belangrijk dat je geen saus mengt met het vlees. Je kunt beter veel te veel maken dan een stuk procureur erop leggen van een halve kilo. Na de bereiding kun je het makkelijk een aantal maanden bewaren en opwarmen in een pan samen met saus. Het is ook mogelijk om het in een zakje op te warmen in heet water en daarna hete saus toevoegen. In het onderstaande recept maakte ik gebruik van de NOSKOS dry-rub “The Jerk”. Deze dry-rub geeft een lekker pittig effect aan de smaak van pulled pork. Er zijn inmiddels zoveel dry-rubs op de markt dat je er eigenlijk gek van wordt. Tenminste dat is mijn mening en zeker in winkels waar ze een heel rek vol hebben staan is het lastig kiezen. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken en lekker experimenteren met de specerijen. Toevallig heb ik een artikel geschreven over hoe ik het aanpak en wat mijn favoriete dry-rubs zijn om te gebruiken. Maak een combinatie die jezelf lekker vindt en test het bijvoorbeeld op een speklap. Of gebruik een ander stuk vlees dat snel klaar is. Het zou zonde zijn wanneer de smaak niet goed is en je proeft na al die uren, en het smaakt niet.

Voorbereiding NOSKOS pulled pork

 1. Maak de injectiemix door alle ingrediënten samen te voeren met uitzondering van de dry-rub. Mix alles goed door elkaar en vul de marinade injector.
 2. Snijd de harde stukken vet weg van de procureur.
 3. Injecteer het vlees in een ruitvorm om de 5 cm ongeveer.
 4. Voorzie het vlees van de dry-rub, maar ben niet te zuinig.
 5. Wikkel het vlees nu in vershoudfolie en leg het voor een nacht in de koeling.

Bereiding Pulled Pork

 1. Ongeveer 30 minuten voordat je wil beginnen is het belangrijk om even de Smokefire aan te zetten en te controleren of er geen nieuwe updates zijn. Het zou jammer zijn als je wil starten dat je eerst nog een half uur moet updaten en zo je planning in de soep loopt.
 2. Vul de hopper met pellets en gebruik de smaak die je lekker vindt.
 3. Start de Smokefire en stel hem in op 120 graden.
 4. Haal het vlees uit de folie en plaats het vlees op het bovenste rooster van je Smokefire en plaats er onder een lekbak. Het is niet strikt noodzakelijk maar scheelt weer een hoop poets werk. Voorzie het vlees van een temperatuursensor en stel een klok in op 5 uur. Je kunt dit ook instellen op de Smokefire zodat je een alarmmelding krijgt. Sluit de deksel en wachten maar.

Aanbrengen glass

 1. Na vijf uur of als de kerntemperatuur van het vlees 74 graden is gaan we verder met het insmeren van de procureur met barbecuesaus.
 2. Je kunt kant en klare barbecuesaus gebruiken of je kunt het zelf maken. Zelf had ik nog een fles staan en heb die gebruikt tijdens deze bereiding. Op onze website staat ook een recept van een barbecuesaus met whisky die hier goed in de smaak valt.
 3. Smeer het vlees ruim in met de saus en laat hem zo nog twee uur liggen.

Laatste fase van de bereiding

 1. Na 7 uur is het tijd om de procureur uit de Smokefire te halen. Scheur alvast twee grote stukken aluminiumfolie af en leg deze op een snijplank. Leg de procureur erop en pak het vlees strak in.
 2. Maak een klein gaatje in de folie voor de temperatuurvoeler zodat je niet de aluminiumfolie in het vlees drukt.
 3. Sluit de deksel van de Smokefire en wacht tot de kerntemperatuur 88 graden is.
 4. Open de folie en controleer met een prikker of deze makkelijk in het vlees gaat. Voel je nog weerstand dan is de pulled pork nog niet klaar. Wacht dan nog een halfuurtje en haal het vlees er dan uit.
 5. Verwijder de aluminiumfolie en vang het vocht op omdat je deze nodig hebt voor de eindsaus.
 6. Laat het vlees een kwartier rusten en maak de eindsaus door de barbecuesaus te mengen met het vocht dat je opgevangen hebt.
 7. Neem opnieuw aluminiumfolie en pak het vlees nogmaals in voor een uur.
 8. Na dit uur kun je het vlees in een grote schaal leggen en naar wens uit elkaar trekken.
 9. Voeg de saus toe en meng alles goed door elkaar tot het vlees naar wens smaakt en mooi sappig is.
 10. Maak een broodje pulled pork met een zacht bolletje een beetje augurk en natuurlijk coleslaw.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!
10% korting!