• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
pasta met gegrilde groenten

Een makkelijk bijgerecht van de BBQ!

Je kunt deze heerlijke pasta met gegrilde groenten serveren als vegetarisch gerecht van de BBQ of als bijgerecht bij een heerlijk stuk vlees. Wij hebben diverse soorten BBQ vlees in ons assortiment die perfect passen bij deze pastasalade met gegrilde groenten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram fusilli pasta
  • 2 kleine courgette
  • 100 gram groene aspergetips
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • troscherrytomaten
  • verse basilicum
  • 1 citroen
  • 250 gram Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Je kunt ervoor kiezen om deze pastasalade warm, lauwwarm of zelf koud te eten. Zelf eet ik een pasta met gegrilde groenten het liefste warm of lauwwarm. Het leuke aan dit recept is dat je kan variëren met de soort groenten die je gebruikt. In dit recept zijn allemaal groenten gebruikt die een vergelijkbare bereidingstijd hebben. Wanneer je bijvoorbeeld wortels wilt gebruiken kun je deze het beste even vooraf blancheren.

Het opvallende aan dit pasta gerecht is dat er geen saus wordt gebruikt. Misschien mis je een saus maar de smaken van de gegrilde groenten en een goede olijfolie maken wat mij betreft een saus overbodig.

Je kunt ook vleesvervangers verwerken in dit recept zoals vegetarisch gehakt.

 

Voorbereiding

  1. Verwijder ten eerste de zaadlijsten van de paprika’s en snijd door de helft.
  2. Snijd de courgette in dikke repen van ongeveer 1 centimeter dik.
  3. Verwijder de kontje van de groente aspergetips.
  4. Wrijf alle groenten in met olijfolie en vergeet de tomaten niet. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas en pluk een aantal basilicum blaadjes.

Bereiding pasta met gegrilde groenten

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de BBQ en wacht tot er een temperatuur is bereikt van 200 graden.
  2. Kook alvast de pasta wanneer je de BBQ aan het aanmaken bent. Wanneer de pasta gaar is schud je deze af en spoel onder water. Zelf meng ik de pasta altijd direct met een beetje olijfolie tegen het plakken.
  3. Grill ten eerste de paprika’s boven het directe gedeelte voor ongeveer 5 minuten aan beide zijden. Verplaats naar het indirecte gedeelte zodat ze verder kunnen garen.
  4. Leg daarna de courgette en de tomaten op het rooster en grill direct. Draai regelmatig tot de groenten gaar zijn.
  5. Als laatste grill je de groene asperges omdat deze maar ongeveer 2 minuten op de BBQ moeten.
  6. Snijd alle groenten in reepjes of blokjes en meng met de gekookte pasta.
  7. Pers het sap van 1 citroen uit over de salade en meng de pasta met vers gesneden basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Proef de pasta en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!