• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 5 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
garnalen marineren pittig

Heerlijke BBQ spiesen met garnalen!

Garnalen zijn altijd een lekkere snack voor bij de tapas of gewoon om te serveren als amuse. In dit recept gaan wij onze jumbo garnalen op twee manieren marineren. Ben je gek op pittig tot heet of ga je liever voor een iets zoetere marinade. Smaken verschillen en daarom hebben wij twee lekkere marinades gemaakt die perfect zijn voor garnalen.

Ingrediënten pittige marinade

  • 500 gram jumbo garnalen
  • 3 limoenen
  • 3 rode pepers
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 30 ml rode wijnazijn
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten zoete marinade

  • 500 gram jumbo garnalen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 limoen
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • zout en versgemalen peper

Beide marinades zijn mooi van smaak. Het is belangrijk bij het marineren van garnalen, dat de marinade de tijd krijgt om smaak af te geven aan de garnalen. Het beste kun je de garnalen een aantal uur voor de bereiding marineren. De bereiding stelt niks voor maar zorg ervoor dat je de houten spiesen ongeveer 2 uur voor de bereiding in het water legt. Dit voorkomt dat de spiesen verbranden tijdens de bereiding.

Ben je opzoek naar een makkelijke spies die wij reeds hebben gemaakt voor op de BBQ? Check dan eens onze visspies met zalm, kabeljauw en victoriabaars.

Het is een ideaal recept om te maken als je een gezellig BBQ organiseert. Combineer het met ander BBQ vlees uit ons assortiment. Wij weten zeker dat het een geslaagde BBQ wordt!

Voorbereiding pittige marinade garnalen

  1. Pel ten eerste de knoflook en snijd de rode pepers door de helft en verwijder de zaadjes. Wanneer je van extra heet houd kun je de zaadjes laten zitten.
  2. Snijd vervolgens de knoflook en rode peper fijn.
  3. Neem daarna een kom en voeg hierin de knoflook, rode peper, tomatenpuree, rode wijnazijn, gerookte paprikapoeder en het sap van 3 limoenen. Mix het mengsel tot een puree met een keukenmachine.
  4. Proef de marinade en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Leg de garnalen in een kom en bedek met de marinade.
  6. Dek ten slotte de kom af en marineer voor minimaal 30 minuten.
  7. Rijg vervolgens de garnalen aan spiesen die 2 uur in het water hebben gelegen.

Voorbereiding zoete marinade garnalen

  1. Neem ten eerste een kom en meng de olijfolie, sojasaus en honing door elkaar.
  2. Rasp vervolgens de schil van één limoen en voeg toe aan de marinade.
  3. Pel daarna de knoflook en pers deze uit boven de marinade.
  4. Snijd ongeveer 2 eetlepels van de verse kruiden fijn en roer door de marinade.
  5. Voeg de garnalen toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Dek ten slotte de kom af en marineer de garnalen voor ongeveer 2 uur.
  7. Rijg vervolgens de garnalen aan spiesen die 2 uur in het water hebben gelegen.

Bereiding garnalen op de BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Leg vervolgens de garnalen spiesen boven het directe gedeelte op het rooster. Zorg ervoor dat de houtenspiesen uitsteken boven de plate setter. Hierdoor heb je minder snel kans dat de houtenspiesen verbranden tijdens de bereiding.
  4. Grill de garnalen aan beide zijden voor ongeveer 2 minuten tot ze gaar zijn.
  5. Haal ten slotte de garnalen spiesen van de BBQ en serveer direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(5)
Volg onze socials!
10% korting!