• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 25 minuten
Bereiding 25 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Kerstrecepten
zalm wellington

Een heerlijk hartig gerecht!

Een heerlijke mini zalm wellington met zalm, spinazie en bladerdeeg. Een hartig hoofdgerecht, perfect voor de feestdagen! Je kunt het ook serveren als voorgerecht. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je de wellington maakt. Snijd de zalm hiervoor gewoon in het gewenste formaat.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmfilets ongeveer 200 gram
  • 400 gram bladspinazie
  • verse dille
  • 100 gram roomkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 2 rollen bladerdeeg
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Bereidingstips

Tijdens de bereiding van dit gerecht is het belangrijk dat de zalm net uit de koeling komt voordat deze wordt ingepakt in de bladerdeeg. Je wilt namelijk een perfecte zalm hebben en een mooie goudbruine kleur van de bladerdeeg. Die van ons was net te warm omdat we foto’s maken en filmpjes tijdens de bereiding. Je ziet dan dat de zalm te gaar wordt en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Een andere tip is om ook de bladerdeeg net voor gebruik uit de koeling te halen. Leg de bladerdeeg op het bakpapier voordat de zalm erop gaat. Het zou namelijk zonde zijn als je de zalm wellington op het bakpapier wilt leggen en dat mislukt.

 

Bereiding mini zalm wellington

  1. Haal de zalm een dag voor de bereiding uit de diepvries en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Was de spinazie en pel de knoflook.
  3. Bak de spinazie in een beetje olijfolie met en pers de knoflook boven de pan in de spinazie. Bak tot de spinazie gaar is.
  4. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet gezien deze niet nat mag zijn. Druk eventueel het sap uit de spinazie.
  5. Verdeel de spinazie in twee porties en meng een portie samen met de gehakte dille en de roomkaas.
  6. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  7. Rol vervolgens de bladerdeeg uit op een snijplank en snijd iets breder dan de zalmfilet. Leg de bladerdeeg op het bakpapier.
  8. Breng de zalmfilet op smaak met zout en versgemalen peper en leg in het midden van de bladerdeeg. Bestrijk de zalmfilet met het roomkaas mengsel en maak af met een laagje spinazie.
  9. Leg het tweede stuk bladerdeeg over de zalm en maak de randen dicht met een vork.
  10. Klop ten slotte een ei los in een kommetje en strijk het bladerdeeg hiermee in. Snijd eventueel de randen bij en maak een patroon aan de bovenzijde van de bladerdeeg.
  11. Plaats de zalmpakketjes in de oven voor ongeveer 25 minuten totdat de bladerdeeg mooi goudbruin is.
  12. Haal de mini zalm wellington uit de oven en serveer eventueel met de botersaus en gebakken aardappelen.

Wil je dit heerlijke gerecht ook bereiden?

Vergeet dan niet om de zalm in je winkelmand te plaatsen. Voor dit gerecht gebruikten wij onze zalmfilet maar je kunt ook de zalmfilet met vel geschubd bestellen. Het voordeel hiervan is dat je zelf het formaat kunt bepalen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!