• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Kerstrecepten
ossenhaas recept

Een heerlijk stuk rundvlees!

Ossenhaas gebakken in een pan en geserveerd met een heerlijk jus de veau. Onze kant en klare jus de veau hoef je alleen even op te warmen. Het leuke aan de saus is dat je deze ook kan gebruiken als basis jus. Maak er bijvoorbeeld een rode wijn saus mee.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 Ossenhaas aan 't stuk
 • 1 Jus de Veau
 • verse tijm
 • verse rozemarijn
 • zout en versgemalen peper

Ossenhaas bakken in een pan is helemaal niet moeilijk als je de juiste volgorde aanhoud. Dit keer hebben wij een combinatie gemaakt met onze jus de veau wat een basis saus is die je alleen hoeft op te warmen. Wij gebruikten in dit recept onze ossenhaas aan ‘t stuk. Je kunt het vlees in zijn geheel bereiden zoals wij hebben gedaan of je kunt er tournedos van snijden. Het voordeel om er tournedos van te snijden is de duur van bereiding. Wij bereiden het vlees echter het liefste in zijn geheel doordat het vlees dan over het geheel medium gebakken is.

Je kunt het vlees combineren met diverse soorten bijgerechten. Wij hebben er bimi bij geserveerd wat een broccoli variant is. Een gegrilde aardappelbloemkoolschotel is ook heerlijk om te serveren bij dit gerecht. Serveer er gebakken aardappelen bij of aardappel kroketjes om het helemaal af te maken.

Voorbereiding

 1. Haal een dag voor de bereiding de ossenhaas uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Ongeveer een uur voor de bereiding haal je de ossenhaas uit de koeling. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
 3. Spoel de bimi schoon en snijd een stukje van de stronk.
 4. Verwijder de blaadjes van de tijm en rozemarijn en snipper fijn.
 5. Strooi de kruiden met zout en versgemalen peper op een snijplank en rol de ossenhaas door de kruiden. Op deze manier heb je een gelijke verdeling van de kruiden.

Ossenhaas recepten bakken

 1. Smelt roomboter in een pan met een beetje olie op hoge hitte.
 2. Schroei het vlees rondom aan tot de ossenhaas goudbruin is.
 3. Regel het vuur lager en bak het vlees op lage temperatuur verder tot een kerntemperatuur van 56 graden voor medium.
 4. Haal de ossenhaas uit de pan en denk losjes af met aluminiumfolie voor ongeveer 10 minuten. Op deze manier laat je het vlees rusten en kunnen de sappen zich verdelen in het vlees.
 5. Bak in de tussentijd ook de bimi in een beetje olijfolie en de overige bijgerechten.
 6. Schenk de jus de veau in de pan waarin je de ossenhaas hebt gebakken. Warm de saus langzaam om tot de saus net niet kookt. Roer regelmatig zodat smaken van de ossenhaas ook gemengd worden met de saus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!