• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gegrilde aubergine salade

Een eenvoudig smaakvol bijgerecht!

Zoek je een heerlijk vegetarisch gerecht of bijgerecht bij een lekkere steak? Dan kunnen wij adviseren om deze gegrilde aubergine salade eens te maken met couscous en hummus. Of je alleen voor de aubergine de BBQ aanmaakt is natuurlijk geen must. Het geeft echter wel een lekkere smaak aan de aubergine. Je kunt natuurlijk ook een grillpan gebruiken maar dan is het effect minder.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 4 rode puntpaprika's
  • 400 gram pittige hummus
  • 150 ml yoghurt
  • 2 citroenen
  • 200 gram feta
  • klein bosje munt
  • klein bosje dille
  • 1 granaatappel
  • 500 gram couscous
  • 1 liter groentebouillon
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

In Nederland eten wij niet vaak aubergines wat ons betreft zonde is. Het is een super lekkere groente waar je veel gerechten mee kunt bereiden en perfect past bij vlees. Wij hebben de aubergine eerst gemarineerd in olijfolie met diverse kruiden. De gegrilde aubergine hebben we na het grillen verwerkt in de couscous salade. Wij gebruikte een pittige hummus in dit gerecht maar het is ook leuk om diverse soorten hummus te serveren bij dit gerecht.

Voorbereiding

  1. Snipper de munt samen met een gelijke hoeveelheid dille fijn.
  2. Was de aubergine en snijd de kop eraf. Snijd de aubergine vervolgens in dikke plakken van ongeveer 1 á 2 centimeter.
  3. Meng in een schaal de olijfolie samen met het zout, peper, rasp van 1 citroen en het sap en de helft van de verse kruiden. Meng alles goed door elkaar en strijk de aubergines in met het mengsel. Dek af en plaats in de koeling om te marineren.
  4. Snijd de granaatappel door de helft en verwijder de vruchten en snijd de feta in blokjes.
  5. De hummus meng je samen met de yoghurt voor de saus. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak door meer hummus toe te voegen.

Bereiding gegrilde aubergine salade

  1. Maak ten eerste jouw kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en wacht ongeveer 5 minuten tot de kolen heet zijn. Plaats 1 plate setter en sluit je kamado. Regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden.
  2. Wanneer de kamado op temperatuur is gaan we eerst de puntpaprika’s in de kolen leggen. Ze worden hierdoor helemaal zwart maar dat is ook de bedoeling. Grill de paprika’s tot ze mooi zwart zijn en leg ze in een zip-lock zakje voor ongeveer 10 minuten. Hierna kun je het zwarte vel van de paprika makkelijk verwijderen.
  3. Snijd vervolgens de puntpaprika’s in repen.
  4. Bereid vervolgens de couscous in de bouillon zoals omschreven staat op de verpakking.
  5. Haal de gemarineerde aubergines uit de koeling en grill boven het directe gedeelte voor ongeveer 2 minuten per zijde. Keer regelmatig tot ze gaar zijn en verplaats eventueel naar het indirecte gedeelte zodat ze niet verbranden.
  6. Meng in een kom de couscous met de verse kruiden, paprika, feta, granaatappel vruchten en de rasp van 1 citroen.
  7. Serveer de couscous direct met de gegrilde aubergines en de hummus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!