• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 150 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 8 personen
Keuken Ovengerechten
brioche burger broodjes

Burger broodjes maak je natuurlijk zelf!

Zelf een hamburgerbroodje maken wie wil dat nou niet bij zijn hamburger. In dit recept leg ik uit hoe ik mijn brioche burger broodjes maak. Het is even wat werk maar dan heb je ook wel alles zelf gemaakt en ga je versteld staan hoe makkelijk het is. Brioche burger broodjes zijn namelijk niet zo makkelijk te verkrijgen. Wanneer je naar een horeca supermarkt gaat is het wat makkelijker. De burger broodjes van de Jumbo zijn niet echt mijn ding. Om nu steeds een zacht broodje te nemen of een Italiaanse bol vind ik zelf niet echt fijn. Daarom kwam ik op het idee om ze eens zelf te maken. Na wat zoeken op het internet en door op de verpakking te kijken van soezie kwam ik op deze heerlijke brioche burger broodjes. De ingrediënten en verhoudingen zijn ook niet nieuw omdat ik ze eigenlijk op bijna iedere website tegenkom. Daarom dacht ik zelf dat het misschien wel de perfecte verhouding is. Een vriend van mij is bakker en gaf mij de tip dat na het rijzen de deeg eigenlijk zo min mogelijk mag bewegen. Daarom heb ik deze broodjes afgebakken in de oven en niet bijvoorbeeld op een pizzasteen in de barbecue. Als barbecue liefhebber ga ik dit natuurlijk nog een keer uitproberen en kijken of er een verschil is. Je moet ook wel een grote barbecue hebben want acht broodjes van dit formaat passen er echt niet in. Het scheelt dat de bereidingstijd maar 15 minuten is waardoor je ze ook met z’n vieren tegelijk op een pizzasteen zou kunnen leggen. Of het lukt zien we de volgende keer als ik ze in de barbecue maak.

8 personen

Ingrediënten voor 8 bollen

 • 500 gram brioche meel of tarwemeel
 • 6 gram droge gist
 • 275 ml volle melk (kamertemperatuur)
 • 10 gram zout
 • 1 ei (kamertemperatuur / 50 gram)
 • 25 ml zonnebloemolie
 • eventueel sesamzaadjes

 

Voorbereiding deeg

 1. Het makkelijkste is om een keukenmixer te gebruiken waar je ook deeg mee kan maken. Voeg alle ingrediënten in de kom en kneed het deeg op gemiddelde snelheid voor 10 tot 15 minuten. Het deeg moet van de kom loskomen en niet meer plakken. Wanneer het na 15 minuten kneden nog steeds plakt kun je wat meel toevoegen. Het kan namelijk zijn dat je net iets meer vocht hebt gebruikt dan ik. Het deeg is goed als je er vliesjes van kan trekken.
 2. Nu krijgen we de eerste fase van het rijzen. Neem een kom en vet deze heel ligt in met wat zonnebloemolie. Maak van de deeg een bal en leg deze in de kom. Dek de kom af met vershoudfolie en zet weg voor ongeveer een uur.

Bereiding deeg

 1. Als het goed is en je kijkt in de kom is het volume van het deeg verdubbeld.
 2. Haal de bol deeg uit de kom en en leg deze op een werkblad waar een beetje meel op is verdeeld.
 3. Druk nu eerst alle lucht uit het deeg en verdeel het deeg hierna in 8 gelijke stukken. Dit kun je inschatten of de bolletjes wegen tot ze identiek zijn in gewicht.
 4. Druk het deeg plat en vouw deze vier keer dubbel en maak erna een bolletje van. Kijk anders even naar het filmpje als het niet duidelijk genoeg is.
 5. Laat het deeg 15 minuten rusten onder vershoudfolie die voorzien is van een laagje zonnebloemolie. De zonnebloemolie zorgt ervoor dat het deeg niet gaat plakken aan de folie.
 6. Neem een kwast en strijk de bovenkant van de brioche burger broodjes in met water en strooi er sesamzaadjes over.
 7. Leg de broodjes nu voorzichtig op een bakplaat die voorzien is van bakpapier.
 8. Dek de brioche burger broodjes af met vershoudfolie die voorzien is van een laagje zonnebloemolie en laat de broodjes nu een uur rijzen op kamertemperatuur.

Brioche burger broodjes afbakken

 1. Verwarm de hete lucht oven voor op 200 graden celcius.
 2. Verwijder de vershoudfolie en schuif de broodjes er voorzichtig in en sluit de hete lucht oven snel zodat er niet teveel warmte verloren gaat.
 3. Stel de tijd in op 15 minuten en je ziet ze mooi groeien en bruin worden.
 4. Haal de broodjes er na 15 minuten uit als ze mooi verkleurd zijn.
 5. Leg ze op een rooster zodat ze gelijkmatig kunnen afkoelen.
 6. Je kunt ze na het afkoelen bewaren in een papierzakje zoals ik heb gedaan tot gebruik voor de volgende dag.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!