• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
kipsate marinade

Kipsaté is altijd een succes om te bereiden!

Kipsaté in een lekkere marinade is wat ons betreft altijd een succes om te bereiden, of het nu op de BBQ is of in een grillpan op het fornuis. De smaak is altijd lekker of je de kipsaté nu serveert met witte rijst, nasi of met brood, het kan allemaal. Dit keer serveerde wij er een rustiek brood bij zodat het ook ideaal is als lunch gerecht of als een lichte avondmaaltijd. Wanneer je de kipsaté de avond van te voren in de marinade legt ben je lekker snel klaar de volgende dag. Zo kun je binnen 15 minuten een makkelijke maaltijd op tafel zetten.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten kipsaté

  • 1 kg kipfilet
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen koriander

Overige ingrediënten

  • Inamood Satésaus
  • 1 volle theelepel sambal
  • 1 1/2 eetlepel ketjap manis
  • snufje chilipoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • verse koriander
  • gefrituurde uitjes
  • 1 rode ui

Kipsaté marineert iedereen natuurlijk anders en er zijn zoveel recepten die allemaal anders smaken. Wij dachten laten we eens een Thaise variant maken door het gebruik van kokosmelk en diverse kruiden. Het smaakte super met onze basis satésaus die we verder op smaak hebben gebracht door de toevoeging van diverse kruiden.

Je kunt natuurlijk ook varkenshaas saté maken. Varkenshaas wordt namelijk ook vaak gebruikt om er een heerlijke saté van te maken.

Voorbereiding kipsaté marinade

  1. Haal ten eerste de kipfilet één dag voor de bereiding uit de vriezer en laat de kipfilet ontdooien in de koeling.
  2. Maak de volgende dag de kipfilet schoon en snijd in blokken van ongeveer 2 centimeter.
  3. Meng vervolgens in een kom de kipfiletblokjes samen met de kruiden en schenk de kokosmelk toe. Roer daarna alles goed door elkaar en dek de kom af met vershoudfolie. Plaats ten slotte de kipfilet terug in de koeling en laat kipsaté minimaal 2 uur marineren.
  4. Leg de satéstokjes in water voor ongeveer een half uur en rijg daarna de kipfiletblokjes aan de satéstokjes.
  5. Dek de saté af tot gebruik.

Bereiding satésaus

  1. Schep 500 gram van de basis satésaus in een pan samen met 500 ml water en breng de saus rustig aan de kook tijdens het roeren.
  2. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe zoals de sambal, ketjap, kerriepoeder, chilipoeder en de paprikapoeder. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak.
  3. Pel de rode ui en snijd deze vervolgens door de helft en in ringen.
  4. Snijd de komkommer in plakken en de snipper de rode peper en de verse koriander fijn.

Bereiding kipsaté op de BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
  4. Leg de kipsaté op het rooster en grill beide zijden voor ongeveer 2 á 3 minuten. Draai regelmatig tot de kipsaté mooi verkleurd is. Controleer of de kerntemperatuur 73 graden is en verplaats anders de kip naar het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Gaar ten slotte de kip verder tot de kerntemperatuur van 73 graden is bereikt.
  5. Serveer de kipsaté met de satésaus en de overige ingrediënten. Eet er een lekker rustiek brood bij of witte rijst met atjar.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!