• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Pasta
mac and cheese

Maak het jezelf makkelijk!

Maak het jezelf makkelijk met deze mac and cheese pasta in combinatie met onze entrecotes uit Uruguay. Als je even geen zin hebt om te koken is dit een ideaal gerecht om te maken. Het is namelijk heel snel klaar en de meeste tijd zit in het bakken van het vlees en het koken van de pasta. De saus is namelijk heel snel klaar.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

Ingrediënten Mac and Cheese

  • 500 gram pipe rigate
  • 3 teentje knoflook
  • 300 ml melk
  • 160 gram roomkaas light
  • handvol geraspte cheddar kaas
  • handvol geraspte gouda kaas
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Ingrediënten steak

  • 2 entrecote steaks
  • zout en versgemalen peper
  • geklaarde boter
  • verse tijm
  • 1 teentje knoflook

Is mac and cheese een caloriebom?

Mac and cheese wordt altijd gezien als een caloriebommen en dat klopt ook omdat er natuurlijk veel kaas in zit. Je kan het gerecht ook anders maken waardoor er minder calorieën inzitten door allemaal light producten te gebruiken zoals magere melk. Voor de kaas gebruik je ook een light variant. Hierdoor wordt het aantal calorieën een stuk lager.

Bereiding steak

  1. Haal de entrecote een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Ongeveer 30 minuten voor de bereiding haal je het vlees uit de koeling en verwijder je de verpakking en dept het vlees droog met keukenpapier.
  3. Breng op smaak met zout aan beide zijden en laat rusten.
  4. Zet een pan op hoog vuur en smelt de geklaarde boter en bak het vlees rondom goudbruin.
  5. Regel het vuur lager en voeg koude roomboter toe samen met de kruiden en knoflook en lepel de boter over het vlees.
  6. Keer regelmatig tot de entrecote bijna de gewenste kerntemperatuur heeft.
  7. Haal het vlees uit de pan en laat ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Mac and Cheese maken

  1. Zet een grote pan op het vuur met water en breng het water aan de kook met zout. Kook de pasta volgens de verpakking al dente.
  2. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
  3. Zet een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook met een beetje olijfolie aan voor ongeveer 1 minuut.
  4. Schenk de melk erbij samen met de paprikapoeder, zout en versgemalen peper en roer het goed door elkaar.
  5. Schep de roomkaas bij de melk en blijf roeren tot de roomkaas is gesmolten.
  6. Voeg ten slotte de geraspte kaas toe en roer tot deze gesmolten is en de saus de gewenste dikte heeft.
  7. Giet de pasta bij de kaassaus en roer alles goed door elkaar.
  8. Snij de steak in plakken en serveer samen met de mac and cheese.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!