• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Lunch gerecht

De perfecte lunch!

Lekker de barbecue aanmaken voor een heerlijke BBQ lunch gerecht! Ja, waarom niet zouden wij zeggen. Wat ons betreft is een lunch gerecht als dit ideaal voor wanneer je op vakantie bent of wanneer je lekker geniet van het prachtige weer. Je kunt het gerecht natuurlijk ook gewoon serveren als tapas gerecht of borrelplank.

 

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 Flank steak
  • 4 eieren
  • trostomaten
  • verse platte peterselie
  • jalapeno pepers
  • 500 gram aardappelpartjes
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie
  • 1 rustiek brood

Ingrediënten pesto

  • 30 gram verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram pijnboompitten
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Welk vlees voor dit BBQ lunch gerecht

Het is weer een eenvoudig gerecht wat snel klaar is en helemaal niet complex. Binnen 30 minuten kun je dit gerecht serveren. Om het jezelf makkelijk te maken kun je de pesto al een dag vooraf bereiden of in de ochtend.

De keuze voor het vlees mag je bij dit gerecht helemaal zelf bepalen. Het belangrijkste is dat het rundvlees is en in steaks is gesneden. Dit zorgt namelijk voor een korte bereidingsduur. Wij kunnen voor dit gerecht onze dry aged ribeye steaks aanbevelen. Het vlees heeft een geweldige smaak doordat het minimaal 21 dagen wordt gerijpt. Het vlees breng je op smaak met alleen een beetje zout. Meer heeft het vlees namelijk niet nodig. Wij hebben zelf in het recept flank steak gebruikt.

Bereiding pesto

  1. Pluk de blaadjes van de basilicum tot je 30 gram hebt. Dit is vaak wanneer je een basilicum pot koopt bij de supermarkt alle blaadjes.
  2. Pel de knoflook en snijd in vier stukken.
  3. Bak vervolgens de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn in een pan op het fornuis.
  4. Voeg alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine of staafmixer en rasp de Parmezaanse kaas erin.
  5. Schenk de helft van de olijfolie erin en begin met mixen en schenk er vervolgens olijfolie bij tot je de gewenste dikte hebt.
  6. Proef en breng ten slotte verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Voorbereiding

  1. Haal het vlees uit de diepvries een dag voor de bereiding en laat langzaam ontdooien in de koeling. Verwijder vervolgens de verpakking ongeveer 30 minuten voor de bereiding en dep het vlees droog met keukenpapier en breng op smaak met zout.
  2. Snijd de tomaten door de helft.
  3. Schil de aardappelen of juist niet is maar net wat je lekker vindt. Kook de aardappelen voor ongeveer 5 minuten en snijd vervolgens in partjes.
  4. Schil de aardappelen en kook ze ongeveer voor 5 minuten in water. Laat de aardappelen afkoelen en snijd in partjes.

Bereiding lunch gerecht

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de gietijzeren plancha en een rooster. We gaan namelijk direct barbecueën. Regel de BBQ naar een temperatuur van rond de 180 graden.
  2. Bak de aardappelen op de plancha door eerst een beetje roomboter te smelten op de plancha. Bak de aardappelen tot ze mooi verkleurd zijn en gaar.
  3. Na ongeveer 5 minuten kun je het vlees op het rooster leggen en grillen tot een kerntemperatuur van rond de 56 graden. Laat het vlees ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Verplaats de aardappelen naar één zijde en bak de eieren op de plancha.
  5. Snijd in de tussentijd het brood en strijk in met olijfolie en grill op het rooster.
  6. Serveer het lunch gerecht op een grote schaal en maak het mooi op zoals op onderstaande foto. Verdeel de diverse gerechten en vul op met tomaten, de plakken jalapeno pepers en de verse peterselie

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!