• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 50 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gestoomde zalm

Stomen op de BBQ!

Heb je al eens een gerecht gestoomd op de barbecue dan is dit je kans door dit gerecht te maken! Ik dacht laten we daarom eens voor een gezond gerecht gaan in de vorm dan een gestoomde zalm. Met een heerlijke witte wijn en gestoomde groenten.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • zalmforellen
  • 1 courgette of 1/2 groen en 1/2 geel
  • 5 zomer wortels
  • 150 gram sugar snaps
  • reepjes zongedroogde tomaten
  • 1 kg nieuwe aardappelen
  • halve citroen
  • zout en versgemalen peper
  • kerriepoeder
  • verse oregano

Voorbereiding

  1. Snijd de courgette in blokjes. Wil je meer kleur neem dan een halve gele en een halve groene courgette.
  2. Maak de wortels schoon en snijd deze in ringen van ongeveer een halve centimeter dik.
  3. Snijd de kontjes van de sugersnaps en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  4. Snijd de citroen in plankjes en snij ze vervolgens door de helft.
  5. Maak de zalmforel schoon en snijd beide zijden ligt in en kruid de zalmforel met zout en versgemalen peper.
  6. Was de nieuwe aardappelen en snijd ze één maal half door afhankelijk van de grote.

Bereiding gestoomde Zalm op de BBQ

  1. Maak de barbecue aan en afhankelijk van de grote heb je misschien twee barbecue’s nodig eentje voor de Wok van het Weber GBS systeem en eentje voor de skillet met aardappelen. We gaan direct grillen en regel op middel hete kolen. De aardappelen moeten ongeveer 30 minuten op de barbecue en de zalmforel met groenten 10 minuten.
  2. Zet de skillet op het vuur en schenk er olijfolie in samen met de aardappelen. Kruid de aardappelen met zout, versgemalen peper en kerriepoeder. Meng de kruiden goed door de aardappelen en bak de aardappelen tot ze gaar zijn. Wanneer het te hard gaat en de aardappelen zijn reeds verkleurd kan men de deksel op de barbecue plaatsen en de schuif aan de onderzijde van de Weber iets dicht zetten.
  3. Zet de wok boven de kolen met ongeveer 500 ml water en plaats de deksel op de wok. Na een paar minuten kookt het water en is het tijd op de stoomschaal in de Wok te plaatsen. Let op alles is zeer heet dus vergeet niet je handschoenen. Op deze manier krijg je een heerlijke gestoomde zalm van de BBQ.
  4. Na 10 minuten zijn de groenten en de vis klaar en kan men het bord opmaken door de groenten te verdelen met een aantal gegrilde aardappelen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!