Terug

Rib eye steak | dry aged

(1)
Schrijf ook een beoordeling

Rib eye steak | dry aged

(1)
Schrijf ook een beoordeling

22,75

€65 p/kgVanaf Ongeveer 350 gram
Een dry aged ribeye is een van de meest gevierde culinaire lekkernijen die er bestaan.

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
  • Gratis thuisbezorgd

    Bestellingen vanaf €75,- in Nederland

  • Topkwaliteit vlees

    Uit eigen vleesgroothandel

  • Vers ingevroren

    Smaak & kwaliteitsgarantie

  • Kies zelf je leverdag

    Tussen 17 en 22 uur bezorgd

Verdere informatie

Een dry aged rib eye is een van de meest gevierde culinaire lekkernijen die er bestaan. Het is een stuk vlees dat tijdens het rijpingsproces in een speciale kamer wordt opgehangen, waar het onder gecontroleerde omstandigheden kan drogen en rijpen. Het resultaat is een stuk vlees dat boterzacht is en vol zit met smaak en aroma.

De dry aging techniek zorgt ervoor dat het vlees van de ribeye malser en sappiger wordt dan ooit tevoren. Het vochtgehalte in het vlees wordt verminderd, waardoor de smaak zich kan concentreren en intensiveren. Het proces duurt enkele weken, en tijdens deze periode breken de enzymen in het vlees het bindweefsel af, waardoor het vlees nog malser wordt.

Als je eenmaal een stuk dry aged rib eye hebt geproefd, wil je nooit meer terug naar regulier vlees. De smaak is diep en complex, met een nootachtige, bijna boterachtige smaak die moeilijk te evenaren is. Het vlees is zo zacht dat het bijna smelt in je mond, waardoor elke hap een ware traktatie is.

Een dry aged ribeye is een perfecte keuze voor een speciale gelegenheid, of het nu een romantisch diner thuis is of een uitgebreide barbecue met vrienden. Het is een stuk BBQ vlees dat indruk zal maken op zelfs de meest kieskeurige fijnproevers en een maaltijd zal creëren die lang in het geheugen zal blijven hangen.

Herkomst dry aged rib eye

Het Ierse John Stone dry aged beef ondergaat een strenge selectie door John Stone voordat het wordt toegelaten. Zo komt ca. 5 tot 10% van de Angus- en Herefordrunderen in aanmerking voor het prachtige John Stone label.

In de speciale rijpingskamers wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat tot op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen in het vlees wordt het vlees botermals.

Het vlees wordt gebruikt door vele sterrenchefs in de hele wereld en heeft in 2017 nog de World Steak Challenge gewonnen met een dry aged rib eye.

 

 

Productgegevens

Kies je gewenste gewicht

Ongeveer 350 gram

Productomschrijving

Rundvlees, diepvries

Ingrediënten

100% rundvlees

Allergenen

Nee

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 709kJ/170kcal, Vetten 9,4g waarvan verzadigde vetzuren 4,5g, Koolhydraten 0g waarvan suikers 0g, Eiwitten 21,2g, Zout 0,13g

Bewaren

Bewaartemperatuur max. -18°C. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen. Na ontdooiing gekoeld bewaren bij max. 7°C en binnen 24 uur consumeren.

Bereiden

Product door en door verhitten.

Dit vonden anderen van dit product

Schrijf ook een beoordeling

Je Rib eye steak | dry aged eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,