• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 90 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
rosbief bbq

Een heerlijk stuk vlees voor op de BBQ!

Een groot stuk vlees op de barbecue bereiden is voor mij altijd een feest. Dit keer een heerlijke rosbief bereid op de BBQ. Het is een makkelijk recept en ideaal als je vrienden of familie op bezoek krijgt. Je hoeft het vlees alleen te kruiden en vervolgens op de barbecue te leggen of aan het spit zoals wij hebben gedaan.

6 personen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 kg rosbief
  • 2 teentjes knoflook
  • chilivlokken
  • verse rozemarijn
  • verse tijm
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • zout en versgemalen peper

Tijdens de bereiding van dit recept gebruikte ik een plancha die ik legde op de flavorizer bars. Op deze manier creëer je een indirecte zone onder het spit. Wanneer je geen plancha hebt zet je gewoon de buitenste branders aan. Het bijgerecht kun je dan maken in een skillet. Het bijgerecht is heel basic in de vorm van gebakken aardappelen met groenten. Je kunt natuurlijk alle groenten gebruiken die jezelf lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan groene asperges, cherrytomaten of aubergines. Een ander lekker bijgerecht om te bereiden bij rosbief is aubergine met avocado salsa of bijvoorbeeld gevulde champignons met zongedroogde tomaten.

Op een andere barbecue grill je het vlees hetzelfde of je nu wel of geen spit gebruikt. Je kunt het vlees gewoon indirect garen op het rooster.

Voorbereiding

  1. Maak de rosbief schoon door resten vlies te verwijderen.
  2. Verwijder de blaadjes van de rozemarijn en de tijm en pel de knoflook. Snijd de kruiden met de knoflook vervolgens fijn.
  3. Schenk een beetje olijfolie op de rosbief en wrijf het vlees in. Breng het vlees op smaak met de kruiden, zout en versgemalen peper. Strooi er als laatste chilivlokken over. Dek het vlees goed af en plaats in de koeling voor minimaal 2 uur.
  4. Pel de ui en snijd de ui vervolgens door de helft en dan in ringen. Borstel de aardappelen schoon en snijd de aardappelen in blokjes. Was de aardappelen even onder de kraan.
  5. Maak de paprika schoon door de zaadlijsten te verwijderen en snijd in repen.
  6. Snijd de courgette als laatste in drie plakken en daarna in blokjes.

Bereiding rosbief BBQ

  1. Haal de rosbief ongeveer een uur voor de bereiding uit de koeling. Plaats één haak op het spit en rijg het vlees aan het spit. Zorg ervoor dat het vlees in het midden van het spit zit. Controleer dit op de barbecue! Draai de haken vast met de vleugelmoeren zodat het vlees goed vast zit.
  2. Verwijder de roosters van de barbecue en plaats de plancha op de flavorizer bars. Zet de branders onder de plancha aan en regel de temperatuur van de barbecue naar 150 graden.
  3. Schenk olijfolie op de plancha en wacht tot deze heet is. Leg vervolgens de aardappelen op de plancha en breng ze op smaak met zout, tijm en versgemalen peper.
  4. Plaats vervolgens het spit in de houder met de rosbief boven de plancha. Zet het spit aan en controleer of het spit zonder problemen kan ronddraaien. Verplaats anders de aardappelen naar voren zodat de rosbief voldoende plek heeft om te draaien. Sluit de deksel van de barbecue en roer regelmatig door de aardappelen zodat alle zijden mooi bruin worden. Na 30 minuten kunnen de uien worden toegevoegd aan de aardappelen.
  5. Na een uur kun je controleren of het vlees een kerntemperatuur heeft van 46 graden. Sluit de deksel en wacht nog even als deze temperatuur nog niet bereikt is.
  6. Verwijder de plancha en zet de branders op de maximale stand en grill het vlees vervolgens tot een kerntemperatuur van 56 graden.
  7. Haal de rosbief van de barbecue en laat het vlees rusten onder aluminiumfolie. Plaats de plancha terug op de branders en bak de aardappelen samen met paprika door deze toe te voegen. Wacht even 5 minuten en voeg de courgette toe.

Snijd het vlees en serveer samen met de aardappelen met groenten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(4)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!