• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
sticky crispy whisky kippenvleugels

Een geweldig lekkere BBQ snack!

Dit is weer een top BBQ hapje met een klein beetje inspiratie van de crispy chickenwings van KFC. Ik ben namelijk gek op krokante kippenvleugels en helemaal als ze van de BBQ afkomen en niet uit de frietpan. Wat het extra lekker maakt is als er reeds saus opzit en lekker krokant blijft.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kippenvleugels
  • dry-rub
  • 2 eieren
  • 125 ml whisky
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 volle theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 500 gram cornflakes

Daarom ging ik aan de slag met een sticky saus met whisky. De saus blijft mooi plakken op de krokante korst van de kippenvleugels zodoende trekt de saus er niet in. Waardoor de dip saus overbodig is op een feest en iedereen lekker kan kluiven. Wil je liever geen bot afkluiven, check dan mijn kipnugget recept van de BBQ.

Voorbereiding

  1. Wrijf de kippenvleugels in met jou favoriete dry-rub. Ik gebruikte echter mijn hot chicken dry-rub bij dit gerecht.
  2. Zet de kippenvleugels tenminste 2 uur afgedekt met vershoudfolie in de koeling voordat ze op de BBQ gaan.
  3. Neem een pan en schenk hier de whisky in samen met de andere ingrediënten en breng het geheel al roerend aan de kook.
  4. Laat de saus indikken tot de gewenste dikte indien je deze niet op de BBQ maakt. Anders kun je deze bereiden boven directe hitte en om hem in te laten koken boven indirecte hitte.

Bereiding Krokante Kippenvleugels

  1. Maak de barbecue ten eerste aan en zorg voor een indirect gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
  2. Klop ten eerste de eieren los in een kom.
  3. Maak de cornflakes klein door ze bijvoorbeeld met de hand klein te drukken of met een vijzel.
  4. Leg een bord klaar en haal de kippenvleugels door het ei mengsel en vervolgens door de gemalen cornflakes tot beide zijden van de kippenvleugels bedekt zijn. Nu heb je Crispy kippenvleugels en je hoeft ze daarna alleen nog te bereiden en sticky te maken op de BBQ.
  5. Leg de kippenvleugels op het bord als ze bedekt zijn.
  6. Leg de kippenvleugels op het grillrooster boven het indirecte gedeelte en sluit daarna de deksel van de barbecue.
  7. Wanneer de kippenvleugels rond de 68 graden zijn kan de bovenzijde worden ingestreken met de saus en sluit de deksel.
  8. De krokante kippenvleugels kunnen worden geserveerd als de kerntemperatuur van 73 graden is bereikt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!