• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
tofu bbq

Een perfecte vegetarisch gerecht!

Tofu kun je ook perfect gebruiken om te grillen op de BBQ. Daarom hebben wij een vegetarisch gerecht gemaakt in de vorm van een spies voor op de BBQ. Het is super eenvoudig en perfect als je iemand op het eten krijgt die geen vlees eet.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten kebab

  • 2 pakjes smoked tofu
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram cherrytomaten

Ingrediënten barbecuesaus

  • 175 gram ruitsuiker
  • 160 ml appelsap
  • 60 ml whisky
  • 200 ml ketchup
  • 2 eetlepels worcestershiresaus
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel sambal

Het is een eenvoudig gerecht echter je hebt wel wat geduld nodig tijdens de voorbereiding. Dit komt omdat tofu net als een spons is en wordt verpakt met water. Het water moet eerst uit de tofu voor het beste resultaat op de BBQ. Wij maakte een whisky barbecuesaus voor bij de tofu spies. Het is een heerlijke saus die natuurlijk ook goed te combineren is met vlees door bijvoorbeeld je spareribs ermee in te strijken.

Wanneer je geen fan bent van tofu kun je natuurlijk ook de spies alleen maken met groenten. Het belangrijkste aan de keuze van groenten is dat ze alleemaal even snel klaar dienen te zijn op de BBQ. Kies daarom de juiste groenten voor de bereiding die je gaat toepassen. Combineer het gerecht bijvoorbeeld met de Indiase aardappel bloemkoolschotel voor een volledig vegetarisch gerecht.

Voorbereiding tofu

  1. Haal ten eerste de tofu uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Leg vervolgens de tofu op keukenpapier op een snijplank. Leg iets zwaars op de tofu zodat het wat eruit kan. Draai de tofu regelmatig en vergeet niet om het keukenpapier te vervangen.
  2. Snijd de tofu in blokken van hetzelfde formaat en plaats in de oven voor 20 minuten op 180 graden.
  3. Maak tijdens het wachten de barbecuesaus. Neem een pan en voeg hier alle ingrediënten aan toe voor de saus. Breng de saus aan de kook en roer regelmatig. Reduceer de saus tot de gewenste dikte door de saus net te laten koken.
  4. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen bij de gewenste dikte.
  5. Na 20 minuten kun je de tofu uit de oven halen en deze in een schaal mengen met de helft van de barbecuesaus. Marineer de tofu voor ongeveer 2 minuten in de saus. De rest van de saus gebruiken we tijdens de bereiding.

Voorbereiding BBQ tofu kebabs

  1. Snijd de courgette in blokken die vergelijkbaar van formaat zijn dan de tofu.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd vervolgens in blokken.
  3. Maak de champignons en de cherrytomaten schoon.
  4. Rijg ten slotte de groenten met de tofu aan de spiesen.

Bereiding tofu op de bbq

  1. Maak ten eerste jouw kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats de roosters en sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van 180 graden. We gaan dus direct barbecueen en plaatsen geen deflector.
  2. Wanneer de temperatuur is bereikt leg je de spiesen op het rooster en strijkt de groenten in met de barbecuesaus.
  3. Keer de spiesen regelmatig tot de groenten gaar zijn. Strijk de spiesen regelmatig in met de barbecuesaus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!