• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
Kipspiesjes in Paprika Marinade

Super lekkere spies voor op de BBQ!

Kipspiesjes op zijn Spaans door een zelfgemaakte paprika marinade is echt super voor in de zomer met een heerlijk frisse rosé. Met die gedachte mag van mij de zomer alvast beginnen.

6 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Info: Een stuk kipfilet is het borstdeel van de kip. Kipfilet is vetarm en snel verteerbaar. Kipfilet heeft van zichzelf niet veel smaak en wordt daarom vaak gemarineerd zoals in dit recept. Ik denk dat kipfilet misschien daarom heel erg populair is vanwege de neutrale smaak en dat je zelf de smaak kan bepalen door te kruiden of marineren. Bij gezonde maaltijden zoals een salade is kipfilet vaak favoriet en je kunt het met super veel gerechten combineren. Daarom is kip ook “het meest veelzijdige stukje vlees”.

Ben je opzoek naar een andere variant van een heerlijke spies denk dan eens aan deze Vietnamees gemarineerde buikspekspiesjes!

Wijn Tip: In de zomer drink ik het liefste een frisse witte wijn of rosé en zeker bij een gerecht als deze zou ik gaan voor een rosé. Je moet dan denken aan een Pinot Noir Rosé. Drink je liever een witte wijn denk dan aan een Bourgogne of Chardonnay die een subtiele houtrijping hebben gehad.

Voorbereiding Paprika Marinade

  1. Pel de ui en knoflook en hak deze fijn zodat ze in de keukenmachine passen.
  2. Was de paprika’s verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s.
  3. Snij de paprika’s in blokjes.
  4. Doe de paprika, knoflook en ui in de beker van de keukenmachine en hak alles fijn.
  5. Voeg bovenstaande kruiden toe met royaal olijfolie en mix dit door elkaar in de keukenmachine tot je een oranje pasta krijgt.
  6. Maak de kipfilet schoon en snij deze in blokjes van ongeveer 2,5 bij 2,5 centimeter.
  7. Neem een bakje voor de kipfilet en schenk de paprika marinade bij de kipfilet en roer alles goed door elkaar.
  8. Dek het bakje af met vershoudfolie en laat het minimaal twee uur in de koeling.
  9. Week ondertussen voldoende satéprikkers in water (ongeveer 12).
  10. Rijg de gemarineerde kipfilet aan de prikkers voordat ze op het grillrooster gaan.

Bereiding

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en twee zone om indirect en direct te grillen.
  2. Leg de kipspiesjes boven het directe gedeelte van de barbecue en draai om als het vlees loslaat van het rooster. Let wel op met de hoogte van het rooster dat het niet te hard gaat.
  3. Draai ze regelmatig en verplaats ze eventueel naar het indirecte gedeelte tot ze een kerntemperatuur hebben van 73 graden.

Serveer tip: Deze kipspiesjes kunnen lekker pittig zijn en daarom is het lekker om ze te serveren met een frisse yoghurtsaus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!