• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 40 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
taart bbq

Een perfect nagerecht voor de zomer!

Een taart bereiden op de BBQ is wat ons betreft een ideaal nagerecht. Op een kamado kun je eigenlijk alles bereiden en zelfs taart. De kamado werkt namelijk gewoon als een oven. Hierdoor is alles mogelijk!

6 personen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 400 gram bloem
  • 230 gram ongezouten boter
  • snufje zout
  • 60 ml koud water
  • 1 kg bessen, aardbeien, bramen, frambozen
  • 4 eetlepels geleisuiker
  • slagroom
  • suiker

Om een taart te bereiden heb je niet perse een taartvorm nodig gezien het ook gewoon gemaakt kan worden in een lekbakje. Deze hebben de meeste toch in huis of zijn makkelijk te bestellen op onze website.

Het probleem wat je wel meer hebt in een kamado is dat deeg niet mooi bruin wordt. Hierdoor hebben wij het rooster verhoogt net als je met pizza doet. Op deze manier krijgt de bovenzijde van het deeg een net iets hogere temperatuur waardoor het deeg mooi verkleurd. Zo kun jij ook de perfecte taart bakken in een kamado met zanddeeg.

Het leuke aan dit recept is dat je het kan gebruiken als basis voor een vruchtentaart. In het recept hebben wij gekozen voor vruchten die wij lekker vinden. Je kunt dit natuurlijk aanpassen. Het belangrijkste is dat je vers fruit gebruikt. Bevroren fruit heeft namelijk meer vocht waardoor de kans groot is dat het zanddeeg gaten krijgt.

Voorbereiding

  1. Snijd ten eerste de boter in blokjes van 1 cm. Let op dat de boter koud is en niet op kamertemperatuur.
  2. Mix met een keukenmachine met deeghaken de boter met de bloem en een snufje zout voor ongeveer een minuut.
  3. Vervolgens voeg je het koude water toe en mix je tot je een kruimeldeeg hebt.
  4.  Haal het deeg uit de keukenmachine en maak er een bal van. Dek het deeg af en plaats in de koeling voor 15 minuten. Let op niet langer dan 15 minuten gezien het deeg anders te hard wordt.
  5. Rol het deeg uit met een deegroller op een vel bakpapier tot een dikte van ongeveer 1 cm. Plaats het deeg vervolgens terug in de koeling. Het terug plaatsen in de koeling wordt gedaan zodat het deeg straks makkelijker te dunner te rollen is.
  6. Haal het deeg uit de koeling en rol tot ongeveer 4 mm dik.
  7. Vul de lekbak of taartvorm met het deeg en zorg dat de zijkanten van de lekbak zijn voorzien van een beetje boter. Controleer of het deeg nergens is gebroken of dat er gaten in het deeg zitten.
  8. Maak het fruit in de tussentijd schoon en snijd eventueel grote stukken door de helft. Laat het fruit goed uitlekken en dep eventueel droog met keukenpapier. Meng in een kom het fruit met de geleisuiker en zet weg tot gebruik.
  9. Vul de taartvorm met het fruit net voordat deze op de barbecue gaat. Schenk hiervoor het fruit in de vorm en vouw de randen dicht zoals op de foto.
  10. Struik ten slotte het deeg in met slagroom en strooi er een beetje suiker overheen. Hierdoor wordt de rand knapperig.

Bereiding taart op de BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten de plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 220 graden.
  2. Open de deksel en leg een lekbak omgedraaid op het rooster of iets anders om meer hoogte te krijgen voor de taart. Plaats de taart op de lekbak en sluit de deksel voor 30 minuten.
  3. No ongeveer 30 minuten kun je controleren of het deeg mooi verkleurd is. Wanneer dit niet het geval is kun je de temperatuur naar 250 graden regelen.
  4. Haal de taart van de barbecue als deze mooi verkleurd is en laat afkoelen tot deze lauw warm is.
  5. Serveer met vers geklopt slagroom en vanille ijs.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!