• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gegrilde zeebaars

Gegrilde vis van de BBQ!

Als je fan bent van vis van de BBQ dan is een gegrilde zeebaars echt iets voor jou. De zeebaars hebben wij gemarineerd in een pittige marinade. Het gerecht is niet te pittig gezien je de smaak van de rode peper subtiel proeft.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 schoongemaakte zeebaarzen
  • 4 citroengras
  • 2 theelepels gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Het ideale aan witte vis zoals zeebaars is dat het vlees niet echt een vis smaak heeft. Een ideale vissoort voor mensen die niet graag vis eten. Tijdens het grillen heb je vaak het probleem dat het vel blijft plakken aan het rooster. Om dit te voorkomen kun je schijfjes citroen op het rooster leggen en hierop de vis. Het helpt ook om de vis goed in te wrijven met olijfolie. Het beste resultaat geeft echter om de vis niet op het rooster te leggen zoals met de citroenschijfjes.

Je hoeft dit recept niet alleen te gebruiken voor zeebaars. De marinade is perfect voor alle soorten witte vis en geeft het vlees veel smaak. Denk hierbij aan dorade of forel. Wil je vis bestellen om dit heerlijke gerecht te bereiden? Bekijk dan onze categorie met vis.

Voorbereiding

  1. Haal de zeebaars een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling. Onze zeebaars is reeds schoongemaakt en hoef je alleen even af te spoelen. Dep daarna de vis droog met keukenpapier.
  2. Snipper de knoflook fijn nadat deze is gepeld.
  3. Snijd de helft van het citroengras en de hele rode peper in ringen.
  4. Snijd de rest van het citroengras door de lengte.
  5. Het beste is om de vis te marineren in een ovenschaal waar de vis in zijn geheel inpast. Meng hierin de olijfolie met het citroengras, knoflook, rode peper, 2 eetlepels geraspte gember en de sesamolie.
  6. Om de vis te marineren kun je het beste op een aantal plekken het vel insnijden zodat de smaak ook in het vlees van de vis kan trekken. Wrijf daarna de vis in met de marinade en vergeet niet de buikholte in te wrijven.
  7. Stop het citroengras in de buikholte en dek de schaal af met vershoudfolie. Laat vervolgens een aantal uren marineren in de koeling.

Bereiding gegrilde zeebaars

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën. Sluit de deksel en regel de temperatuur naar 180 graden.
  2. Wanneer de temperatuur is bereikt leg je de vis op het rooster boven het directe gedeelte.
  3. Sluit de deksel en draai na ongeveer 5 minuten de vis om en grill nogmaals 5 minuten.
  4. Grill de zeebaars tot een kerntemperatuur van tussen de 60 en 65 graden.
  5. Serveer de vis direct!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!
10% korting!