• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 180 minuten
Aantal porties 1 personen
Keuken Barbecue

Kalfs Spareribs Low & Slow (1-2-3 methode)

Deze kalfs spareribs worden bereid volgens de 1-2-3 methode en krijgen een heerlijke rooksmaak door de apple chunks. De combinatie van Zaanse mosterd, INAMOOD all-purpose rub en Kansas city style red BBQ saus Grate Goods zorgt voor een perfecte balans tussen zoet, hartig en rokerig. Alles gebeurt low & slow op 110°C (225°F) voor de ultieme malsheid. Zelf kalfs spareribs maken met behulp van deze beschrijving gaat je zeker lukken.

Natuurlijk kun je zelf ook spareribs marinade maken welke je zelf lekker vind.

1 personen

Ingrediënten 1 persoon

  • 1 stuk (+/- 800 gram) kalfs spareribs
  • 1 el Zaanse mosterd
  • 3 el INAMOOD all purpose rub
  • 2 blokken apple chunks (rookhout)
  • 100 ml Kansas city style red BBQ sauce
  • 1 cl appelsap
  • 2 klontjes ongezouten roomboter

Voorbereiding

  1. Verwijder het vlies aan de achterkant van de spareribs door een mes onder het membraan te steken en dit los te trekken met keukenpapier.
  2. Smeer de ribs in met een dunne laag Zaanse mosterd. Dit helpt de rub beter te hechten.
  3. Bestrooi de ribkant licht met de INAMOOD all-purpose rub en laat dit 15 minuten intrekken. Rub daarna de vleeszijde met met een mooie laag rub en laat dit ook 15 minuten intrekken

 

Rookfase

  1. Bereid de BBQ voor op indirecte hitte (110°C / 225°F) en voeg de apple chunks toe aan de kolen. 2 chunks is genoeg voor 1 –  6 ribben
  2. Leg de spareribs met de bolle kant  (vleeszijde) omhoog op het rooster en sluit de deksel. Laat ze 1 uur rustig roken.

Inpakken en garen

  1. Haal de ribs van de BBQ en leg ze op een groot stuk aluminiumfolie.
  2. Voeg per rib een flinke scheut appelsap en 2 klontjes ongezouten roomboter toe.
  3. Wikkel de ribs strak in de folie en leg ze terug op de BBQ. Laat ze 2 uur garen of totdat ze een kerntemperatuur van 91°C hebben bereikt. Haal de ribben van de bbq en laat ze rusten of direct naar de volgende stap.

 

Aflakken

  1. Haal de ribs kwartiertje voordat je wilt eten uit de folie en leg ze terug op het rooster.
  2. Bestrijk ze met een dunne laag Kansas city style red BBQ sauce.
  3. Laat ze nog 10 minuten op de smoker liggen om de saus te laten karamelliseren.

kalfs spareribs bbq

 

FF wachten en dan genieten

Laat de ribs kort rusten en serveer ze met een extra laagje BBQ-saus. Deze kalfs spareribs zijn perfect met gegrilde maiskolven en een frisse coleslaw. Eet smakelijk!

Kalfsspareribs bestellen doe je snel en eenvoudig op INAMOOD.nl

 

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!