• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
tonijn inamood recept

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Een heerlijk recept met gegrilde tonijn gemaakt op de BBQ. Tonijn is een vissoort die regelmatig op de BBQ gaat, gezien het een structuur heeft die zich makkelijk laat grillen. Veel vissoorten vallen uit elkaar of zijn zeer lastig te bereiden met huid omdat het blijft plakken aan het rooster. Ideaal om een mooi gerecht mee te maken voor op de BBQ, maar je kunt natuurlijk ook de tonijn bereiden in een grillpan.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

 • 4 tonijnsteaks
 • sojasaus optioneel
 • sesamzaad optioneel
 • 300 gram bloemkoolroosjes
 • 150 gram wortel
 • 1 teentje knoflook
 • 1/2 centimeter gember

Ingrediënten haricot verts

 • 500 gram haricot verst
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 theelepel gember
 • scheut sojasaus
 • 100 gram geraspte wortel
 • 100 gram dun gesneden rode kool

Wij verkopen twee soorten tonijn in onze webshop die beide geschikt zijn voor dit gerecht. Je kunt kiezen voor de tonijnsteak die gesneden wordt uit het midden van de tonijn of je kunt kiezen voor de tonijnfilet Saku. De Saku wordt gesneden uit de rugfilet van de tonijn en is ook geschikt voor sushi en sashimi.

Een leuke afwisseling is om de tonijn te voorzien van sesamzaad en op deze manier te serveren. Het bereiden van tonijn op de BBQ is super makkelijk en je bent binnen 3 minuten klaar. Het is belangrijk dat de tonijn op kamertemperatuur is en niet uit de koeling direct op de BBQ gaat. Tijdens het marineren kan de tonijn op kamertemperatuur komen. Door de korte bereidingstijd van de gegrilde tonijn is het wel even goed plannen met de bijgerechten. Zelf ben ik begonnen met het aanmaken van de BBQ en daarna heb ik eerst de bijgerechten gemaakt. Plaats een deksel op de bijgerechten als deze klaar zijn en bereid dan de tonijn op de BBQ. Op deze manier kun je gewoon bij de tonijn blijven tijdens de bereiding en kan het niet mis gaan.

Voorbereiding

 1. Haal de tonijnsteaks een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat de tonijn ontdooien in de koeling.
 2. Je kunt een uur voor de bereiding van de tonijn op de BBQ beslissen om de tonijn te marineren in sojasaus of juist neutraal te houden. Laat de tonijn op kamertemperatuur komen omdat we de tonijn maar heel even grillen. Marineer eventueel de tonijn door deze in een laagje sojasaus te leggen en iedere 15 minuten te keren.
 3. Dep de tonijn droog met keukenpapier en strooi er sesamzaadjes over.
 4. Maak de wortel schoon en snijd deze in blokjes. Neem de bloemkool en verwijder de roosjes en snijd de roosjes in kleinere stukken.
 5. Pel de knoflook en plet deze, snijd een stukje gember af en verwijder de schil.
 6. Verwijder de kontjes van de haricot verst en pel de knoflook en snijd deze fijn met ongeveer 1/2 theelepel gember.
 7. Rasp de wortel en de snijd de rode kool fijn of kies ervoor om deze reeds gesneden te kopen.

Bereiding bijgerechten

 1. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Neem een zeef en voeg hierin de bloemkoolroosjes, stukjes wortel, gember en de knoflook. Plaats een deksel op de pan en breng het water aan de kook. Stoom de groenten voor 10 minuten tot ze gaar zijn.
 2. Neem vervolgens een blender en schud hierin de gestoomde groenten met een beetje olijfolie en een zout. Pureer het groente mengsel in de blender tot je een gladde puree hebt. Proef en breng eventueel verder op smaak.
 3. Zet een pan op het vuur of gebruik een skillet voor op de BBQ en schenk er een beetje olijfolie in. Fruit de knoflook en gember aan voor ongeveer 1 minuut en voeg hierna de haricot verst toe. Bak deze voor ongeveer 2 minuten en schenk er een beetje sojasaus in. Let op schenk er niet teveel in omdat het anders zoutig gaat smaken. Bak de haricot verts tot ze gaar zijn en voeg dan pas de wortel en rode kool toe, en haal de pan van het vuur.

Bereiding gegrilde tonijn op de BBQ

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de plate setters en de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën.
 2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
 3. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
 4. Leg de de tonijn op het rooster boven het directe gedeelte voor 1,5 minuut en draai daarna de tonijn om voor 1,5 minuut. Je hoeft in de tussentijd de deksel van de BBQ niet te sluiten.
 5. Haal de gegrilde tonijn van de BBQ en snijd in dunne plakken en serveer samen met de puree en haricot verts. Maak het bord mooi op door bijvoorbeeld de tonijn te leggen op de puree en de haricot verts er naast te serveren.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!