• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
zalmburger recept

De lekkerste zalmburger!

Het lekkerste zalmburger recept wat ons betreft! Of dit echt de lekkerste zalmburger is mag je natuurlijk zelf beslissen door het recept te maken en zelf te oordelen. Wij vonden het echt een super geslaagd gerecht wat makkelijk te bereiden is. Voor het recept gebruiken wij onze zalmfilet zonder vel.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram zalm zonder huid
  • 100 gram panko of broodkruim
  • 65 gram verse peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • snufje uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 burgerbroodje
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • veldsla

Ingrediënten burgersaus

  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels augurk zoet / zuur
  • 250 gram mayonaise
  • 1 ui
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • kleine theelepel gedroogde dragon
  • zout en versgemalen peper

Zalm wordt door veel mensen regelmatig gegeten en door de structuur van de vis is het ideaal om er ook een burger van te maken. De toppings voor deze zalmburger hebben wij eenvoudig gehouden omdat het om de burger gaat en niet om de rest. Het heeft wat ons betreft ook niet veel nodig gezien de burger perfect van smaak is. Het vlees van de vis hebben we gemengd met panko wat tegenwoordig overal verkrijgbaar is. Dit zorgt voor een mooie krokante korst. Je kunt ook paneermeel gebruiken natuurlijk maar daar hebben wij niet voor gekozen omdat je dan minder snel een mooie korst krijgt.

Wij hebben dit recept gemaakt de BBQ maar je kunt de burger natuurlijk ook gewoon bakken in een pan. Er zit niet veel verschil tussen gezien de burger snel klaar is op de BBQ. Het is maar net waar jezelf de voorkeur aangeeft. Je kunt ook een plancha gebruiken voor de bereiding van de burger op de BBQ.

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de zalm een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dep de zalmfilet schoon.
  3. Snijd vervolgens de zalmfilet in blokjes.
  4. Het makkelijkste is om de zalm vervolgens in de kom te leggen van een keukenmachine samen met de kappertjes, peterselie blaadjes, uienpoeder en zout. Puls een paar keer tot je een soort gehakt hebt van zalm.
  5. Voeg de panko toe aan het mengsel samen met de mosterd en mayonaise en roer door elkaar. Voeg eventueel meer panko toe wanneer je er nog geen goede burgers van kunt maken.
  6. Neem een beetje van het mengsel en bak even in een pan om te proeven of de smaak naar wens is. Breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  7. Maak vier burgers van het mengsel en dek af met vershoudfolie. Plaats voor minimaal 1 uur in de koeling of tot gebruik.
  8. Net voor het grillen pel je de ui en snijd deze samen met de tomaat in schijven.

Bereiding burgersaus

  1. Pel ten eerste de ui en snijd deze fijn samen met de kappertjes en de augurk.
  2. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een kom en proef.
  3. Breng de saus eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereiding zalmburger recept

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel en wacht tot de temperatuur van de BBQ 200 graden is.
  2. Grill vervolgens de zalmburgers boven directe hitte voor ongeveer 4 minuten per zijde met een gesloten deksel.
  3. Controleer of de kerntemperatuur reeds 54 graden is van de burger. Verplaats anders naar het indirecte gedeelte tot deze temperatuur is bereikt.
  4. Grill de broodjes heel even met de openzijde op het rooster tot ze goudbruin zijn.
  5. Bouw de burger door te beginnen met de saus, sla, zalmburger, tomaat, rode ui en maak het af met nog een beetje saus. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!