• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Teriyaki Rib eye Steak

Een heerlijke gegrilde steak!

Rib eye steak is toch wel één van de lekkerste delen van een rund en ik maak het graag klaar op de barbecue. Met dit stuk vlees kun je zoveel kanten uit en ik dacht laten we eens een Teriyaki rib eye steak maken met groene aspergetips.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 ribeye steaks
  • 200 gram groene aspergetips
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Ingrediënten saus

  • 5 eetlepels soja saus
  • 5 eetlepels rijst wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 5 eetlepels Sake

Dit recept met rib eye is echt weer een feest als je eens iets anders wil dan een steak met cimhichurri. Lekker samen aan tafel met een mooi glas wijn en allemaal natuurlijk met stokjes eten. Ik weet zeker dat er veel gelachen wordt aan tafel of jullie moeten natuurlijk regelmatig met stokjes eten! Bij ons is het altijd een feest gezien het toch altijd weer even wennen is.

Info: De Rib eye steak is rundvlees afkomstig van de rib van een rund. Het wordt gezien als een soort biefstuk, maar het vlees is gemarmerd met vet. Soms bevat een rib eye een relatief groot stuk vet.

Wijn tips: In combinatie met de saus is het een lastige keuze om een goed wijn advies te geven gezien de diverse smaken en aroma’s. Persoonlijk zou ik voor een Bordeaux gaan om op safe te spelen maar hou je van een uitdaging? Denk dan eens aan een Saint-Estèphe wordt gemaakt van Caberbet sauvignon en aangevuld met merlot en cabernet franc. De wijn wordt gerijpt op houten vaten en de smaak is te omschrijven als rokerig met een cassic / kersen smaak.

Voorbereiding

  1. Pak een pan en voeg hierin de ingrediënten voor de saus en meng alles goed door elkaar.
  2. Breng de saus aan de kook en laat deze hierna nog enkele minuten pruttelen.
  3. De saus is nu klaar voor gebruik.

Bereiding Rib eye Steak

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 180 graden.
  2. Leg de rib eye steak op het directe gedeelte van de barbecue en draai ze na ongeveer 2 minuten om.
  3. Grill de andere zijde ook 2 minuten en verplaats deze hierna, naar het indirecte gedeelte en vergeet niet om de deksel te sluiten.
  4. Als de kerntemperatuur 54 graden is kunnen de ribeye steaks rusten onder aluminiumfolie.
  5. Besprenkel de groene aspergetips met wat olijfolie en leg ze in de skillet boven het directe gedeelte van de barbecue.
  6. Grill de aspergetips ongeveer 3 minuten tot ze gaar zijn.
  7. Snij de aspergetips door de helft en maak mooi plakjes van de ribeye steaks en besprenkel ze met twee eetlepels van de Teriyaki saus

Serveer tip: Het is niet zo moeilijk om te bedenken wat we hierbij gaan serveren. Natuurlijk witte rijst en zorg ervoor dat je plak rijst hebt zodat je dit gerecht lekker kunt eten met stokjes in plaats van met mes en vork.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!