• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Barbecue
bloemkoolschotel

Een eenvoudig smaakvol bijgerecht!

Bloemkool is best een saaie groente maar je kunt er super veel mee. Persoonlijk ben ik gek op kruiden en dacht daarom aan een Indiase aardappel bloemkoolschotel. Lekker te combineren met rijst zodat je een vegan bbq gerecht hebt.

2 personen

    Ingrediënten voor 2 personen

    • 250 gram vastkokende aardappelen
    • 1/2 bloemkool
    • 1 theelepel gemalen komijnzaad
    • 1 eetlepel ketoembar
    • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1 rode peper
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels verse koriander
    • olijfolie
    • zout
    • water

    We zijn gek op bijgerechten bij het barbecueën en het hoeft niet altijd om vlees te draaien. Daarom dacht ik laten we eens een vegan BBQ gerecht maken. Op mijn site staan alleen maar hoofdgerechten met vlees. Hier gaat verandering inkomen gezien ik ook wel eens geen vlees wil bereiden op de BBQ. Je bent natuurlijk vrij in de keuze want dit gerecht kun je ook super goed als bijgerecht gebruiken bij een ander gerecht.

    Het leuke aan dit gerecht is, je kunt het ook gewoon maken in de wok binnen. Als liefhebber van buiten koken maakte ik dit natuurlijk in de wok op de BBQ.

    Voorbereiding

    1. Schil de aardappelen en spoel ze af onderwater en kook ze gaar in 10 minuten.
    2. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze in blokjes.
    3. Snijd de rode peper open en verwijder de zaadjes.
    4. Pel de knoflook en hak de knoflook en de rode peper fijn.
    5. Snijd de bloemkool en haal de bloemkool roosjes los. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer even groot zijn.

    Bereiding Bloemkoolschotel

    1. Maak de barbecue aan en zorg voor directe hitte onder de wok. Ik gebruikte het GBS systeem van de Weber Master touch waar je makkelijk de wok in kan zetten. Zorg ervoor dat de kolen niet te heet zijn door de luchttoevoer te regelen en de barbecue te sluiten. Het is ook mogelijk om de kolen mandjes niet direct onder de wok te plaatsen als het te hard gaat.
    2. Schenk een scheut olijfolie in de pan en voeg de gemalen komijnzaad, ketoembar, kurkuma, chilipoeder en de stukjes rode peper toe. Laat de kruiden enkele seconden bruinen in de wok.
    3. Voeg de bloemkool toe samen met een aantal eetlepels water toe en roer alles goed door elkaar. Blijf goed roeren en voeg water toe als deze helemaal verdampt is tot de bloemkool bijna gaar is.
    4. Voeg na ongeveer 10 minuten de aardappel blokjes toe en breng het geheel op smaak met zout. Roer alles goed door elkaar en blijf regelmatig roeren tot alles gaar is.
    5. Haal de wok van het vuur en plaats een kleine skillet op de barbecue.
    6. Schenk een beetje olijfolie in de skillet en voeg hierin de komijnzaad samen met de stukjes knoflook tot ze bruin zijn.
    7. Schep dit mengsel door de aardappel bloemkoolschotel en snipper de verse koriander erover en roer nogmaals.

    Serveertip: Je kunt dit gerecht ideaal gebruiken als bijgerecht maar ook als hoofdgerecht in combinatie met witte rijst. Op deze manier heb je een mooi vegan gerecht.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (0)
    Volg onze socials!

    Wij denken dat je deze ook wel lust!

    Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

    10% korting!