• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 720 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
runderribben

Heerlijke runderribben lekker low and slow!

Runderribben of hoe ook wel veel andere het noemen short ribs. Het is een stuk vlees dat wordt gesneden uit het onderste gedeelte van een rund. Er zijn verschillende soorten runderribben te verkrijgen maar waar je vooral op moet letten is de hoeveelheid intramusculair vet. Dit is belangrijk zodat na de lange bereiding van het vlees het vlees nog sappig is. Hoe meer intramusculair vet hoe beter voor het eind resultaat. Je kunt runderribben op diverse manieren bereiden door ze bijvoorbeeld te stoven, via sous-vide of zoals ik het graag bereid op de barbecue. Short ribs zijn heel erg populair in de Chinese en Koreaanse keuken en natuurlijk in America. Je ziet door de barbecue hype in Nederland het ook steeds vaker bij mensen op de barbecue.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1kg short ribs
 • zout
 • peper
 • olijfolie

Het probleem echter met short ribs is dat sommige er gek op zijn en sommige vinden er helemaal niks aan. Het laatste kan komen door het soort vlees dat je gebruikt. Ga je voor een wagyu of voor een grain fed runderras. Het normale runderras smaakte ook goed maar was iets droger. Het is maar net hoeveel geld je wil uitgeven voor het stukvlees als je short ribs wil gaan maken op de BBQ. Het is belangrijk dat het vlees voldoende intramusculair vet bevat waardoor het vlees sappig blijft tijdens de berijding.

Texas stijl Short ribs

Na het bekijken van Chefs table barbecue kwam ik op het idee om ze te maken met alleen zout en versgemalen peper. Dit werd namelijk ook in de eerste aflevering gedaan en dacht dit ga ik eens proberen. Je kunt natuurlijk ook een koffie rub gebruiken of een andere rub die je voorkeur heeft. Of snijd de shortribs in twee stukken en probeer eentje met alleen zout en peper en de andere met een lekkere rub. Op die manier kun je bepalen wat jou voorkeur heeft.

Voorbereiding

 1. Haal het vlees ongeveer een uur voordat het op de barbecue gaat uit de koeling.
 2. Verwijder het vlies aan de onderzijde van de runderribben door er met een mes of lepel tussen te steken. Wip het mes dan omhoog en trek het vlies eraf.
 3. Snijd aan de bovenzijde eventueel losse stukken vlees, vet of vlies weg.
 4. Wrijf het vlees in met een beetje olijfolie en kruid het met zout en versgemalen peper.

Bereiding runderribben

 1. Controleer of er voldoende pellets in de Smokfire zitten en of de Smokefire van binnen schoon is.
 2. Schakel de Smokefire in en stel de temperatuur via het bedienpaneel in op 110 graden en druk op de knop om te bevestigen. Laat de deksel open tot je rook ziet en sluit hierna de deksel. Wacht tot de Smokefire op temperatuur is en leg de short ribs in de smoker. Zelf leg ik de ribben op het bovenste rooster van de smokefire gezien deze over de gehele lengte het meest constant is qua temperatuur.
 3. Sluit de deksel en wacht ongeveer 4 uur voordat je de deksel weer opent. Je kunt in de tussentijd lekker andere dingen gaan doen omdat de Smokefire het allemaal regelt voor jou.
 4. Na 4 uur voorzie je de ribben van een temperatuurvoeler en pak je ze in met aluminiumfolie. Stel de temperatuur in op 91 graden en sluit de deksel.
 5. Is de kerntemperatuur bereikt kun je controleren met een tandenstoker of deze er makkelijk in gaat. Wanneer dit zo is zijn de ribben gaar en kun je ze uit de smokefire halen.
 6. Laat de runderribben nog minimaal 40 minuten rusten onder een schonen doek voordat je ze gaat aansnijden.

Ben je opzoek naar andere recepten bereid op een Weber barbecue? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie Weber BBQ recepten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!