• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
marinade entrecote bbq

Gemarineerde entrecote van de BBQ!

Gemarineerde entrecote van de BBQ in een heerlijke kruide marinade met zoete aardappel en mais salsa klinkt voor mij als een perfecte combinatie. Een complete maaltijd van de barbecue wil wil dat nu niet? Het is altijd genieten en zeker met de mooie Entrecote in een kruide marinade van de BBQ. In dit gerecht ging ik puur voor de smaken zonder al te complex te barbecueën.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten entrecote en zoete aardappelen

  • 1 kg Entrecote
  • scheut olijfolie
  • bosje tijm
  • bosje rozemarijn
  • zout en versgemalen peper
  • 500 gram zoete aardappelen
  • oliefolie
  • 200 gram fetakaas
  • 1 blik maiskorrels
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 3 bosui
  • kerstomaten

Ingrediënten groenten

  • 200 ml rode wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 kleine ui
  • balsamicoazijn
  • 1 blad laurier
  • 1 teentje knoflook
  • klontje boter
  • 2 takjes tijm
  • zout en versgemalen peper

De smaken van een gegrilde entrecote met marinade op de BBQ met zoete aardappelen en een salsa van mais is echt waanzinnig lekker. Je kunt alles op de barbecue maken. Als je niet de ruimte hebt of het niet gewend bent om met twee barbecue’s te werken is het natuurlijk ook mogelijk om de groenten in de oven te zetten. De entrecote heeft namelijk een andere bereidingstemperatuur dan de groeten op de BBQ. Ik bereide een groot stuk entrecote van minimaal 1 kg op mijn Weber Summit.

Wijn tip: Voor dit heerlijke gerecht ging ik voor een echte krachtpatser. De Tacco Barocco Primitivo is een Italiaanse wijn met veel body en met veel smaak en hout. Daarom heb ik in dit gerecht ook geen rookhout toegevoegd omdat de houtsmaak komt uit de wijn. Het is mogelijk dat je anders teveel rook en hout proeft waardoor het niet lekkerder wordt.

Een perfecte afsluiter na dit heerlijke hoofdgerecht is wat ons betreft de perzik kokos crumble van de BBQ. Het is een geweldig en eenvoudig nagerecht bereid op de BBQ.

Bereiding Entrecote in kruide marinade van de BBQ

  1. Haal de entrecote minimaal een uur voor de bereiding uit de koeling.
  2. Hak de tijm en rozemarijn fijn.
  3. Neem een kom en schenk ongeveer 5 eetlepels olijfolie in de kom.
  4. Voeg de fijngehakte kruiden toe en de zout en versgemalen peper.
  5. Roer alles goed door elkaar en wrijf de entrecote in met de kruide marinade.
  6. Dek de steak af met vershoudfolie en zet weg.
  7. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen. Zorg dat de keteltemperatuur tussen de 150 en 160 graden is.
  8. Leg de entrecote met kruide marinade nu boven het indirecte gedeelte en voorzie deze van een kerntemperatuur meter.
  9. Sluit de deksel tot de kerntemperatuur van het vlees rond de 46 graden is en draai het vlees één keer om.
  10. Haal het vlees van de barbecue en leg deze op een plank om even te rusten.
  11. Stook de barbecue even goed heet of zorg ervoor dat er een firestarter klaarstaat met gloeiende kolen.
  12. Is de temperatuur boven de kolen heet leg dan de entrecote voorzichtig boven het directe gedeelte voor ongeveer een kleine minuut afhankelijk van hoe heet de kolen zijn.
  13. Draai de entrecote regelmatig doordat er vlammen kunnen ontstaan door het vet wat gaat smelten.
  14. Doe dit voor iedere zijde van de entrecote.
  15. Haal de entrecote van de barbecue en laat deze nu minimaal 10 minuten rusten zodat deze kan ontspannen. Dit is heel belangrijk om een mooie sappige steak te krijgen.

Bereiding Groenten

  1. Schil de zoete aardappelen en was ze even goed en snijd vervolgens in plakken van ongeveer een centimeter dik.
  2. Besprenkel de zoete aardappelen met olijfolie en kruid ze met zout en versgemalen peper.
  3. Leg de aardappelen in een ovenschaal die geschikt is voor de BBQ of bereid ze gewoon in de oven.
  4. De zoete aardappelen hebben ongeveer 45 minuten nodig bij een temperatuur van 200 graden.
  5. Haal de zoete aardappelen als ze gaar zijn van de barbecue en strooi verkruimelde feta erover.
  6. Neem een ovenschaal voor op de BBQ of kom en voeg hierin de uitgelekte mais.
  7. Snijd de bosui in niet al te kleine stukken en voeg deze toe aan de mais samen met het sap van een halve limoen.
  8. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper en zet ongeveer 10 minuten in de BBQ bij een temperatuur van minimaal 160 graden. Mag ook bij de zoete aardappelen bij een temperatuur van 200 graden maar doe het dan iets korter.
  9. Neem de kerstomaten en sproei ze in met wat balsamicoazijn en leg ze op de barbecue boven het indirecte gedeelte voor ongeveer 15 minuten.

Bereiding Rode Wijn saus

  1. Snipper de kleine ui en snijd het teentje knoflook fijn.
  2. Zet een pan op het vuur of op de barbecue om de saus te maken.
  3. Voeg een klontje boter toe in de pan en wacht tot deze gesmolten is.
  4. Fruit de ui samen met de knoflook aan op laag vuur.
  5. Giet de wijn, bouillon en een scheutje balsamico azijn toe samen met de kruiden.
  6. Breng de saus aan de kook en zet daarna lager om in te laten koken voor ongeveer 15 minuten.
  7. Zeef de saus door een fijne zeef en breng eventueel nog op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Roer nu twee klontjes boter door de saus zodat de saus iets dikker wordt en laat de saus op laag vuur staan tot gebruik.

Serveer tip: Alle gerechten zijn nu klaar dus het is feest en iedereen kan aan tafel. Dek de tafel mooi op en serveer er een mooie rode wijn bij en misschien wat brood. Voor de rest is het een complete maaltijd met een heerlijke entrecote in kruide marinade van de BBQ met zoete aardappel en mais salsa.

Een ander super recept met entrecote is Entrecote met Ratatouille op de BBQ

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!