• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 40 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
perzik kokos crumble bbq

Een perfect nagerecht voor de zomer!

Een nagerecht kan tegenwoordig niet meer ontbreken na een lekkere barbecue. Het nagerecht maak je dan natuurlijk ook op de BBQ net zoals deze perzik kokos crumble. Wat ons betreft een perfect gerecht om te serveren na een heerlijke maaltijd.

6 personen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 8 perziken
  • 110 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 40 gram kokos
  • 40 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels suiker

Het is een makkelijk gerecht om te maken en het voordeel is dat je de voorbereiding reeds in de middag kan doen. Het meeste werk is het snijden van de perziken en het verwijderen van de pit. Op onze website hebben we meerdere nagerechten staan zoals een perziktaart van de BBQ.

Serveer bij dit gerecht een heerlijke bol ijs om het helemaal af te maken. De smaken van warme vruchten met een lekkere crumble gaan namelijk perfect samen met ijs. Het is echt een perfect recept om te maken in de zomer. Je kunt er nog voor kiezen om er amandel schaafsel aan toe te voegen.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Kamado Express. De webwinkel van The Fire-station in Kaatsheuvel.

Voorbereiding

  1. Snijd ten eerste de perziken in maantjes. Het makkelijkste is om de pit te laten zitten de de maantjes eruit te wippen.
  2. Meng de perziken met de 110 gram suiker en het vanille extract.
  3. Neem een skillet die voldoende groot is en schenk hierin het mengsel.
  4. Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng de boter in een kom met de bloem en twee eetlepels suiker. Het slimste is om eerste de suiker te mengen met de bloem en dan pas de boter toe te voegen. Het mengen kun je doen in een keukenmachine met een deeghaak of met de handen. Je krijgt dan klontjes.
  5. Schud de kokosrasp toe en meng door de klontjes.
  6. Verkruimel het boter mengsel over de perziken.

Bereiding perzik curmble BBQ

  1. Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setters en het rooster. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.
  2. Plaats de skillet op het rooster en sluit de deksel voor 40 minuten tot dat de crumble mooi verkleurd is.
  3. Serveer direct met een bolletje vanille ijs.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!