• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Wild
hertenbiefstuk bbq

Genieten van een heerlijk mals stuk wildvlees!

Hertenbiefstuk bereiden op de BBQ of in de pan is helemaal niet moeilijk. Serveer er een heerlijke saus bij zoals de rode portsaus en je hebt de perfecte combinatie.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 4 hertenbiefstukken
 • bosje verse rozemarijn
 • zout en versgemalen peper
 • 1 sinaasappel
 • 75 ml port
 • 300 ml kippenfond
 • 170 gram viervruchten confiture
 • 75 gram blauwe bessen of cranberry

Hertenbiefstuk wordt gesneden van de haas van een hert en is een heerlijk mals stuk vlees. Dit komt omdat er geen werkende spieren in dit deel van de rug zitten. De structuur van het vlees is daarom fijn, zonder draad. Vergeleken met andere wildsoorten heeft hertenvlees een milde smaak en het is licht verteerbaar. Het vlees mag je rood eten en daarom bereiden wij het vlees het liefste medium-rare.

Het is een feestelijk recept dat zeker geschikt is om te bereiden voor de feestdagen. Doordat het vlees snel klaar is op de BBQ en je de saus al kunt bereiden een dag vooraf is het ideaal voor de feestdagen gezien je dan niet de hele dag in de keuken hoeft te staan. Warm de saus op de gewenste dag op en voeg dan de vruchten toe zodat je deze ook opwarmt.

Op onze website staan inmiddels een aantal recepten met hertenvlees. Een ander heerlijk recept is bijvoorbeeld onze hertenrack met kruidenkorst of hertenbiefstuk met chocoladesaus.

Voorbereiding portsaus

 1. Start ten eerste met het maken van de portsaus gezien deze moet inkoken. Neem hiervoor een pan en schenk hierin de port het rasp van één sinaasappel, de kippenfond en de viervruchten confiture.
 2. Zet vervolgens de pan op het vuur en breng aan de kook. Wanneer de saus kookt zet je het vuur lager zodat de saus langzaam kookt. Op deze manier kook je de saus in gedurende ongeveer 20 minuten tot de gewenste dikte.
 3. Voeg ten slotte de bessen of cranberry’s toe. Dit kun je het beste doen op het moment dat de hertenbiefstuk op de BBQ gaat.

Bereiding hertenbiefstuk

 1. Haal de hertenbiefstuk een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Verwijder de biefstuk uit de koeling 30 minuten voor de bereiding en dep droog met keukenpapier en breng op smaak met zout.
 3. Maak vervolgens de kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats het rooster. Voor mooie grillmarks kun je het beste een gietijzeren rooster gebruiken.
 4. Regel de BBQ naar een temperatuur van rond de 250 graden.
 5. Wrijf de hertenbiefstuk in met een beetje olijfolie net voordat deze op de BBQ gaat.
 6. Leg de biefstuk op het rooster en draai om na ongeveer 2 minuten of wanneer het vlees loslaat van het rooster.
 7. Grill de biefstuk tot een kerntemperatuur van 50 graden. Controleer dit met een kerntemperatuurmeter om er zeker van te zijn. Haal het vlees van de BBQ en laat ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
 8. Serveer de hertenbiefstuk samen met de rode portsaus en strooi er nog een beetje fijngesneden rozemarijn over.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!