• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
garnalen BBQ

Een perfecte BBQ snack!

Ben je opzoek naar een super lekker en makkelijk gerecht om als snack te serveren of als voorgerecht met garnalen? Dan kunnen wij jouw deze garnalen van de BBQ adviseren om eens te proberen. Het is een heerlijk pittig gerecht en de combinatie met bier in de saus maakt het helemaal af.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg gepelde garnalen
  • 2 eetlepels boter
  • 75 ml hete saus zoals de Shiracha
  • 75 ml Worcestershire saus
  • 100 ml bier (merk naar keuze)
  • 1/2 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels cajun kruiden

Serveer het samen met een rustiek brood of stokbrood en wij weten zeker dat je gaat genieten. Het recept is bereid op de barbecue maar je kan het natuurlijk ook gewoon op het fornuis bereiden in een pan. Je hebt namelijk maar 20 minuten nodig om dit recept te bereiden.

Het bier in de saus kun je natuurlijk zelf kiezen. Wij adviseren een lekker triple bier zoals de triple van de Gulden draak. Of ga voor een IPA met een fruitig karakter. Wanneer je niet van pittig houd kun je natuurlijk ook een andere saus toevoegen dan de Shiracha hot chili saus die wij hebben gebruikt. Doseer met de saus en proef tot je de gewenste balance hebt gevonden. Je kan de saus achteraf nog altijd pittigere maken door extra Shiracha saus toe te voegen.

Voorbereiding garnalen

  1. Haal ten eerste de gepelde garnalen een dag voor de bereiding uit de diepvries en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Pel vervolgens de knoflook en snipper fijn, snijd de citroen door de helft en pers het sap eruit.
  3. Neem daarna een kom meng hierin alle ingrediënten met uitzondering van de boter.
  4. Haal de garnalen uit de verpakking en verwijder het darmkanaal. Spoel de garnalen vervolgens schoon onder water.

Bereiding garnalen BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. Sluit de deksel van de kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden.
  2. Plaats de skillet op het rooster en verwarm voor ongeveer 5 minuten boven het directe gedeelte.
  3. Voeg de boter toe aan de skillet en wacht tot deze is gesmolten. Bak vervolgens even de knoflook aan en schenk de saus in de skillet.
  4. Verplaats de skillet naar het indirecte gedeelte zodra deze kookt en kook de saus voor de helft in. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  5. Dep de garnalen droog en voeg ze bij de saus. Gaar de garnalen voor ongeveer 5 minuten mee tot ze gaar zijn.

Serveer de garnalen met saus direct met bijvoorbeeld vers gesneden stokbrood. De saus is namelijk heerlijk om in te dippen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!
10% korting!