• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 360 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
spareribs bbq

Lekker kluiven!

In dit spareribs BBQ recept gaan wij één van de lekkerste maken die een beetje zoet en pittig zijn. De smaak komt natuurlijk door de marinade en de laksaus die we zelf gaan maken.

Ingrediënten 4 personen

Ingrediënten kruidenmix

  • 2 spareribs
  • 3 eetlepels grof zeezout
  • 3 eetlepels versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen mosterdzaad
  • 1 theelepel gemalen venkelzaad

Ingrediënten laksaus

  • 200 ml appelsap
  • 100 ml ketchup
  • 100 ml tomatenpassata
  • 140 gram donkere basterdsuiker
  • 50 ml appelciderazijn
  • 2 eetlepels worcestershiresaus
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper

Hoe maak je de lekkerste spare ribs van de BBQ?

BBQ spareribs zijn bij veel mensen geliefd en het internet en onze recepten pagina staan vol met diverse spareribs recepten voor de BBQ. Je hebt er wel even tijd voor nodig want wij maken ze het liefst low and slow. Gemiddeld ben je dan tussen de 5 á 6 uur bezig.

De temperatuur is belangrijk voor de duur van de bereiding. Wij houden eigenlijk altijd een temperatuur aan van maximaal 120 graden. Je ziet ook spareribs BBQ recepten met een lagere temperatuur van bijvoorbeeld 100 graden of zelfs van 160 graden. Probeer het en kijk wat voor jou het beste resultaat geeft.

Maar hoe krijg je nu de lekkerste Spareribs?

Door ten eerste kwalitatief goede spareribs te kopen. Dit is misschien wel het belangrijkste want dat is de basis van een goed recept. Bepaal van welke smaak je houd en kies hiervoor de juiste spareribs BBQ marinade en de saus. Maak bijvoorbeeld verschillende zodat je de volgende keer weet welke het lekkerste zijn.

In de spareribs BBQ recept hebben wij een basis kruidenmix gemaakt met een basis spareribs BBQ saus. Wij vinden deze lekker en kun je makkelijk aanpassen naar smaak door deze bijvoorbeeld meer pit te geven of juist zoeter te maken. Het is net wat je lekker vindt.

Kleine tip:

Bij alle producten  gaat het vet smelten tijdens de bereiding. Wanneer je indirect gaat barbecueën druipt het vet op de plate setter. Dit maakt niet heel veel uit maar het verbrand waardoor je rook krijgt. Plaats een lekbak op de plate setter en zorg dat er een beetje afstand is. Schenk hierin water of iets anders dan wordt het vet afgevangen en blijft je BBQ schoon.

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de spareribs twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar. De hoeveelheid is voldoende voor twee spareribs.
  3. Haal de spareribs een dag voor de bereiding uit de koeling en verwijder de verpakking en dep droog met keukenpapaier.
  4. Verwijder het vlies aan de achterzijde van de spareribs door met een bot mes eronder te steken en dan omhoog te wippen tot het vlies loskomt. Neem een stuk keukenpapier en trek het vlies in zijn geheel van de spareribs.
  5. Wrijf ten slotte de spareribs in met de kruidenmix en pak ze in met vershoudfolie. Leg terug in de koeling tot de volgende dag.

Bereiding laksaus

  1. De bereiding van de laksaus is heel eenvoudig. Neem een pan en voeg hierin alle ingrediënten van de laksaus.
  2. Ze de pan op het fornuis en breng het mengsel langzaam aan de kook en roer regelmatig totdat de suiker is opgelost.
  3. Laat de saus nu rustig inkoken tot de gewenste dikte. Dit duurt ongeveer 10 á 15 minuten. Daarna kun je de saus laten afkoelen of direct gebruiken voor de spareribs.

Bereiding spareribs op de BBQ

  1. Maak de barbecue aan door deze te vullen met houtskool en wat rookhout chunks. Wacht vijf minuten en plaats de plate setters omdat we indirect gaan barbecueën.
  2. Leg de spareribs op het rooster als de temperatuur van de BBQ rond de 120 graden is en mooi stabiel blijft.
  3. Sluit de deksel nu voor ongeveer 3 uur en houd de temperatuur in de BBQ constant.
  4. Na 3 uur pak je de spareribs in met aluminiumfolie en schenk je er een beetje appelsap bij. We gaan de spareribs nu namelijk voor 1,5 tot 2 uur stomen. De duur is afhankelijk van hoe jij ze graag eet.
  5. Pak na deze tijd de spareribs uit en wrijf ze in met de laksaus iedere 15 minuten tot de garing naar wens is. Controleer dit door met een cocktailprikker tussen het vlees en het bot te steken. Wanneer dit makkelijk gaat zijn de spareribs fall of the bone.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!