• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 45 minuten
Aantal porties 12 personen
Keuken Barbecue
makkelijke chocoladetaart

Een heerlijke taart van de BBQ!

Wat dacht je van een makkelijke chocoladetaart bereid op de BBQ? Ja het is mogelijk en helemaal niet moeilijk om te bereiden gezien een kamado indirect hetzelfde werkt als een oven. Het is een ideale afsluiter van een heerlijke maaltijd van de BBQ.

12 personen

Ingrediënten voor 12 personen

Ingrediënten deeg

  • 340 gram bloem
  • snufje zout
  • 160 ml zonnebloem olie
  • 4 eetlepels koud water
  • 4 zakjes vanillesuiker

Ingrediënten chocoladevulling

  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 160 ml koffiemelk
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker 
  • 60 ml gesmolten boter
  • 250 gram fijne suiker

Om een taart te bereiden op een barbecue heb je niks speciaals nodig. Zorg ervoor dat je kamado ingericht is voor indirecte bereiding en gebruik een standaard taartvorm. Je hebt geen taartvorm nodig die speciaal is gemaakt voor op de barbecue. Die zijn er wel natuurlijk maar dat is meer een marketing verhaal.

Een barbecue werkt namelijk precies zoals een oven maar dan met houtskool. Wanneer je een taartbodem gebruikt met losse bodem zoals ik heb gedaan kun je na de bereiding de makkelijke chocoladetaart simpel uit de vorm halen. Serveer de makkelijke chocoladetaart met slagroom en een lekkere kop koffie of thee om je diner af te sluiten.

Ben je opzoek naar inspiratie voor kerst? Kijk dan eens in onze categorie kerstrecepten. Wanneer je nog een lekker nagerecht zoekt voor de zomer dat is de citroen cake met balsamico fruit en slagroom misschien wel iets voor jou.

Voorbereiding

  1. Mix alle ingrediënten voor de taartbodem met uitzondering van het water in een keukenmachine. Mix tot je kruimels krijgt.
  2. Voeg vervolgens het water toe en mix verder tot je een mooie deegbal krijgt.
  3. Wrijf de taartbodem in met boter en verdeel het taartdeeg zodat de gehele bodem en zijkanten is bedekt met deeg.
  4. Mix de koffiemelk met de gesmolten boter en de suiker in een keukenmachine. Mix tot de suiker is opgelost in het mengsel.
  5. Daarna voeg je één voor één de eieren toe en blijft mixen.
  6. Vervolgens voeg je de cacaopoeder en de vanillesuiker toe en wacht tot het mengsel een chocoladekleur heeft.
  7. Schenk ten slotte het mengsel in de taartvorm.

Bereiding makkelijke chocoladetaart

  1. Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats de plate setters om indirect te grillen en de roosters. Sluit de deksel en regel de temperatuur naar 200 graden.
  2. Plaats de taart op het rooster en sluit de deksel voor 45 minuten.
  3. Haal de taart van de barbecue en laat voor ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen. Na het afkoelen kun je de taart makkelijk uit de vorm halen.
  4. Snijd de taart aan en serveer met slagroom.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!