• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
bbq lunch

Een perfecte lunch van de BBQ!

Op een BBQ kun je ook perfect een lunch bereiden. Persoonlijk doe ik dat niet heel vaak omdat wij in de avond vooral warm doen eten. Dit keer maakte ik een Amerikaanse klassieker wat ze sausage potato hash noemen. Het wordt daar gegeten als lunch of als ontbijt.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 BBQ worsten texas
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 vastkokende aardappelen
  • 4 eieren
  • brood (optioneel)
  • kerriepoeder
  • oregano
  • zout en versgemalen peper

Tijdens de bereiding of voorbereiding van het recept moet je erop lette hoe groot je de aardappels snijd. Zorg voor kleine blokjes gezien de bereiding anders veel langer duurt. Je kunt er ook voor kiezen om de aardappelblokjes even te blancheren. Wanneer alles klopt is het gerecht binnen 30 minuten klaar om te serveren. Het is ook een ideaal gerecht om eens te maken op de camping.

Op onze website vind je diverse soorten BBQ worsten en wij hebben in dit gerecht gekozen voor de Jalapeño cheddar. Je kunt natuurlijk kiezen welke jezelf lekker vindt.

Ben je toevallig opzoek naar een ander lunchrecept? Wat dacht je van de short rib sandwich die op mijn website staat. Het heeft wel even tijd nodig maar als je een keer short rib bereid en je hebt iets over dan is dit echt een geweldig lunchgerecht.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Kamado Express. De webwinkel van The Fire-station in Kaatsheuvel.

Voorbereiding

  1. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 centimeter nadat je de schil hebt verwijderd. Spoel de blokjes af onder water.
  2. Pel de ui en snijd grof.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in kleine bokjes.

Bereiding BBQ lunch

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één rooster en de pancha voor jou kamado. Sluit de deksel en regel de temperatuur naar 200 graden.
  2. Gebruik een skillet voor de aardappelen en plaats deze eerste op het rooster voor ongeveer 5 minuten om op te warmen.
  3. Schenk olijfolie in de skillet en voeg de aardappelblokjes toe. Kruid de aardappelen met kerriepoeder, oregano, zout en versgemalen peper en roer door elkaar.
  4. Voeg na 10 minuten de uien, knoflook en de paprika toe en roer alles regelmatig door elkaar en sluit tussentijds de deksel.
  5. Verplaats na ongeveer 5 minuten de skillet en zet deze op de plancha zodat je de worsten kunt grillen. Roer regelmatig door de aardappelen en draai de worsten regelmatig tot ze mooi zijn verkleurd.
  6. Snijd de worsten in plakken als ze gaar zijn en voeg ze bij de aardappelen in de skillet. Verplaats weer terug op het rooster en smelt boter op de bakplaat.
  7. Bak de eieren zoals je ze graag eet en serveer direct met de sausage potato hash. Serveer er eventueel nog brood bij!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!