• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding
Bereiding 30 minuten
Aantal porties
Keuken Barbecue
sticky spareribs bbq

Zelf laksaus maken!

Spareribs marineren met je zelfgemaakte BBQ saus! Het is namelijk helemaal niet veel werk en hoe leuk is het om je eigen perfecte BBQ saus te maken voor je spareribs. Ja kan de saus die je zelf maakt lang bewaren in de koeling.

Ingrediënten

  • 250 ml tomaten ketchup
  • 250 ml appelsap
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 20 ml appelcider azijn
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

Spareribs marineren met BBQ saus

Wanneer wij spareribs bereiden gebruik je altijd een kruidenmix en een BBQ saus. Je kan echter ook de spareribs voorkoken in een zelfgemaakte BBQ saus. Op deze manier marineer je de spareribs in de BBQ saus en laat je ze een dag marineren voordat je ze verder bereid op de BBQ.

Wanneer je opzoek bent naar Spareribs dan kun je spareribs bestellen bij ons. Wij hebben een uitgebreide collectie aan diverse soorten.

Welke BBQ saus gebruik je voor spareribs

Wij hebben inmiddels een hele collectie met spareribs BBQ recepten op onze website. Ieder recept heeft zijn eigen smaak. Of je nu van pittige of zoete spareribs houd. Welke BBQ saus je gebruikt voor spareribs is heel persoonlijk. Er zijn diverse BBQ sauzen die je kunt kopen of je kan de saus zelf bereiden.

In dit recept maken wij een pittige spareribs BBQ spareribs saus. Je kan de saus natuurlijk ook voor andere BBQ gerechten gebruiken. Het mooie aan dit recept is dat je het kan gebruiken als basis saus. Laat de mosterd weg wanneer je niet van pittig houd en voeg honing toe of meer suiker om de saus zoeter te maken. Experimenteer door andere specerijen toe te voegen. Proef en beoordeel tot je de perfecte combinatie hebt gevonden.

Bereiding BBQ saus spareribs

  1. Neem een pan en voeg hierin alle ingrediënten van de saus.
  2. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook.
  3. Wanneer de saus kookt regel je het vuur lager zodat de saus rustig kan koken en indikken.
  4. Kook de saus zolang tot het de gewenste dikte heeft. Vergeet tussendoor niet te roeren in de saus.
  5. Bij de gewenste dikte laat je de saus afkoelen tot gebruik en de rest kun je in een pot schenken en bewaren in de koeling.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!