• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Barbecue
chuck eye steak bbq

Genieten van een heerlijke lunch!

Een eenvoudig en super simpel gerecht met onze chuck eye steak van de BBQ in combinatie met een zomerse salade. Je kunt het recept gebruiken voor een heerlijke lunch of als lichte avondmaaltijd. Je kunt het zelfs gebruiken als voorgerecht door het vlees te trancheren en te serveren met een beetje van de zomerse salade. Je kunt dus alle kanten op met dit smaakvol gerecht.

2 personen

    Ingrediënten voor 2 personen

    Ingrediënten

    • 1 chuck eye steaks

    Ingrediënten salade

    • 1 komkommer
    • 1/2 rode ui
    • 3 roma tomaten
    • 2 eetlepels verse basilicum
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1/4 limoen
    • zout en versgemalen peper

    Een chuck eye steak is een heerlijk stuk rundvlees wat ook wel poor man’s ribeye wordt genoemd. Dit komt omdat het lijkt op een ribeye maar gunstiger is in prijs. Onze wagyu chuck eye steak heeft een geweldige marmering  waardoor het vlees een heerlijke smaak heeft en lekker mals blijft tijdens de bereiding.

    Ben je opzoek naar een ander lekker recept met Australisch Wagyu dan is ons recept met witte asperges en Wagyu ribeye misschien wel iets voor jou.

    Bereiding zomerse salade

    1. Pel ten eerste de rode ui en snijd een halve rode ui in kleine blokjes.
    2. Was de komkommer en de tomaten en snijd in gelijke blokjes.
    3. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd grof tot je ongeveer 2 eetlepels hebt.
    4. Meng alles in een kom en schenk er olijfolie over en het sap van een kwart limoen.
    5. Breng de salade op smaak met zout en versgemalen peper en laat ongeveer 15 minuten staan in de koeling.

    Bereiding chuck eye steak op de BBQ

    1. Haal de chuck eye steak een dag voordat deze op de BBQ gaat uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
    2. Verwijder de verpakking een half uur voor de bereiding en laat de steak op temperatuur komen. Dep met keukenpapier het vlees droog en breng op smaak met zout.
    3. Maak ten eerste je barbecue aan door aan één zijde kolen te leggen of schud een volle kolenstarter die reeds aan is in de barbecue. Regel met de schuiven de barbecue naar een temperatuur van 250 graden. We gaan namelijk direct grillen boven de kolen.
    4. Leg de steak op het rooster boven het directe gedeelte en wacht ongeveer 2 minuten en draai vervolgens om voor nogmaals 2 minuten. Herhaal dit regelmatig tot het vlees mooi goudbruin is aan de buitenzijde.
    5. Verplaats het vlees vervolgens naar het indirecte gedeelte en meet of de kerntemperatuur rond de 56 graden is. Mocht het vlees deze temperatuur nog niet hebben bereikt, plaats dan de deksel op de BBQ en gaar tot de gewenste kerntemperatuur.
    6. Haal het vlees van de BBQ en laat voor ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

    Serveer de chuck eye steak van de BBQ met de zomerse salade! Ben je opzoek naar andere gerechten die passen bij de lente? Neem dan eens een kijkje tussen onze lente recepten waar je een compleet overzicht vindt van recepten die passen bij het seizoen.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (5)
    Volg onze socials!
    10% korting!