• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
amerikaanse pannenkoeken

Een perfecte lunch van de BBQ!

Amerikaanse pannenkoeken kun je ook perfect bereiden op de BBQ. Wij maakten een recept door bacon toe te voegen aan de pannenkoeken. Het geeft net dat beetje extra wat ons betreft.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 gram gesmolten boter en extra om te bakken
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 30 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • verse vruchten

Je kunt hiervoor gebruik maken van een plancha of een skillet. Een skillet is hiervoor het handigste wat ons betreft. Het is een perfecte lunch voor de lente of de zomer als je zin hebt om buiten te eten.

De bacon is natuurlijk geen must en je kan de pannenkoeken ook serveren met maple syrup en vers fruit. Het is even wat werk om alle pannenkoeken te bakken op de barbecue maar dat is op het fornuis natuurlijk niet anders. Het is vooral gezellig om buiten te koken wanneer je familie ook buiten is.

Voorbereiding

  1. Meng ten eerste in een kom het zelfrijzende bakmeel met de suiker en het snufje zout.
  2. Schenk daarna de gesmolten boter in de kom met de twee eieren en klop goed door elkaar. Je krijgt een dik beslag maar let goed op dat het een gladde massa is.
  3. Je kunt ervoor kiezen om de ontbijtspek door de helft te snijden zodat je mooie kleine pannenkoeken krijgt. Dit is echter geen must maar Amerikaanse pannenkoeken zijn een stuk kleiner dan de Nederlandse pannenkoeken.

Bereiding Amerikaanse pannenkoeken

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de roosters en de skillet. We gaan namelijk direct barbecueën in een skillet. Sluit de deksel en regel de temperatuur naar 180 graden.
  2. Sluit de onderste schuif bijna helemaal gezien je niet wil dat er teveel zuurstof bijkomt. De deksel blijft namelijk open tijdens het bakken.
  3. Smelt boter in de skillet en leg twee plakjes bacon in de skillet en bak bijna krokant.
  4. Schenk deeg met een lepel in de skillet en bak de pannenkoek tot deze mooi verkleurd en gaar is.
  5. Serveer direct met vers fruit en maple syrup.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!