• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
asperges recept

Een heerlijk lente gerecht!

Het is lente en dan eten wij in Nederland natuurlijk witte asperges. Daarom kan een witte asperges recept niet ontbreken op onze website. Wij hebben een heerlijke combinatie gemaakt met onze Wagyu ribeye uit Australië en de bekende bearnaisesaus.

4 personen

    Ingrediënten voor 4 personen

    Ingrediënten

    • 2 ribeye steaks (400 gram)
    • 500 gram witte asperges

    Bearnaisesaus

    • 50 gram sjalotten
    • 1 takjes verse dragon
    • 50 ml droge witte wijn
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 200 gram boter
    • 4 eierdooiers
    • 1 theelepel zout
    • 1 snufje versgemalen peper

    Bearnaisesaus

    De bearnaisesaus is een lastige saus om te maken voor veel mensen gezien de saus makkelijk gaat schiften. Maar als het lukt is de saus wel altijd een succes.  Het belangrijkste is dat de saus niet mag koken want dan gaat het mis. De combinatie met de bearnaisesaus en witte asperges recept is wat ons betreft een gouden combinatie. Het mooie aan de saus is dat deze perfect past bij rundvlees. Daarom hebben wij een combinatie gemaakt met onze Wagyu ribeye uit Australië.

    Een andere mooie combinatie is om dit asperges recept te combineren met onze diamanthaas. Het is een heerlijk mals stuk vlees wat wij reeds hebben schoongemaakt. Je hoeft het vlees alleen even te bakken in de pan. Grillen op de BBQ gaat natuurlijk ook.

    Bereiding asperges en bearnaisesaus recept

    1. Schil de asperges met een dunschiller en snijd het kontje eraf.
    2. Vul een grote pan met water en leg hierin de asperges. Passen de asperges niet dan is het helemaal niet erg om ze door de helft te snijden. Breng het water aan de kook met een beetje zout en kook de asperges voor ongeveer 5 minuten.
    3. Zet het vuur uit en laat de asperges verder garen in het water voor 10 tot 15 minuten. Schenk het water af en laat de asperges goed uitlekken.
    4.  Pel de sjalot en snipper fijn.
    5. Neem een pan en schenk hierin de azijn, water, sjalot, fijn gesneden dragon en versgemalen peper en laat voor 3 minuten inkoken.
    6. Laat het een beetje afkoelen door 1 minuut.
    7. Voeg de 4 eidooiers toe en zet het vuur aan maar niet te hoog en klop met een garde alles heel goed door elkaar.
    8. Voeg nu 200 gram in stukjes gesneden boter toe en blijf met de garde goed roeren voor ongeveer 3 minuten.
    9. De saus moet zo dik zijn als mayonaise en proef tussen door even of de smaak naar wens is. Breng anders verder op smaak met zout en versgemalen peper.
    10. Houd de saus warm gezien je deze niet opnieuw kunt opwarmen want anders gaat de saus schiften. Is de rest van het gerecht nog niet klaar dan kun je de saus warmhouden in een oven op 50 graden.

    Bereiding ribeye steak

    1. Haal de steak een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
    2. Verwijder een half uur voor de bereiding de verpakking en dep het vlees droog. Breng het vlees op smaak met zout.
    3. Maak je barbecue aan en richt de barbecue zo in dat een deel direct is en een deel indirect. Breng de temperatuur naar 250 graden gezien we de steak eerst gaan grillen boven directe hitte.
    4. Leg de steak op het rooster boven het directe gedeelte en grill voor ongeveer 2 minuten en draai de steak daarna om.
    5. Grill tot de steak mooi goudbruin is aan de buitenzijde door regelmatig te draaien en verplaats daarna naar het indirecte gedeelte. Meet de kerntemperatuur en controleer of deze rond de 56 graden is. Laat de steak anders verder garen boven het indirecte gedeelte met een gesloten deksel.
    6. Haal de steak van de barbecue en laat voor 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
    7. Serveer samen met de witte asperges en de saus.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (2)
    Volg onze socials!

    Wij denken dat je deze ook wel lust!

    Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

    10% korting!