• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
bavette bbq marinade

Een gerecht met pit!

In dit gerecht gaan we bavette van de BBQ eerst marineren in een pittige marinade. Het is een ideaal gerecht om te maken wanneer je snel iets lekkers wilt serveren van de BBQ. Je kan de marinade minder pittige maken door bijvoorbeeld de zaadjes te verwijderen van de rode peper of door een halve rode peper te gebruiken.

Ingrediënten 4 personen

Ingrediënten marinade

  • 600 gram Bavette
  • 1 rode peper
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 75 ml sojasaus
  • 4 limoenen
  • 40 gram bruine suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper

Overige ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 3 paprika's in diverse kleuren
  • 12 tortilla's
  • 200 ml crème fraiche
  • 1 zakje Santa Maria dipsaus mix
  • geraspte kaas

Bavette marineren het hoe en wat!

Vlees kun je op twee manieren marineren. Je kunt een droge marinade maken zoals een kruidenmix of een natte marinade zoals we in dit recept hebben gedaan. Je hebt zoveel diverse soorten marinades die net dat beetje extra smaak kunnen geven aan het vlees of gerecht.

Deze bavette BBQ marinade heeft een beetje pit wat je zeker gaat proeven tijdens het eten. Het is niet mega pittig maar als je niet van pittig eten houd kun je beter minder rode peper toevoegen.

Het marineren van vlees doe je minimaal 2 uur tot een dag. Echter is dit afhankelijk van de soort marinade voor de bavette van de BBQ. In deze marinade zit zuur van de limoenen. Het zuur zorgt voor de afbraak van spierweefsel. Echter mag je hierdoor het vlees niet te lang marineren. Onze advies is minimaal 3 tot 5 uur want langer heeft geen toegevoegde waarde. Het vlees is dan verzadigd en de marinade trekt na 5 uur niet dieper het vlees in.

Wil je bavette kopen om dit recept te maken? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. We hebben namelijk diverse soorten van dit smaakvolle stuk vlees. Ben je opzoek naar inspiratie? Bekijk dan ons artikel over BBQ bavette.

Bavette BBQ marinade

  1. Haal de bavette een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder ongeveer 5 uur voor de bereiding de verpakking en dep het vlees droog.
  3. Maak de marinade door de rode peper en knoflook fijn te hakken en de limoenen uit te persen. Neem een kom en meng alle ingrediënten voor de marinade.
  4. Neem een ziplock zakje en schenk hierin ongeveer de helft van de marinade en leg de bavette in de marinade. Druk de lucht eruit tijdens het sluiten en masseer de marinade in het vlees. Leg nu minimaal 3 uur in de koeling.
  5. Snijd de paprika’s in dunne partjes en de ui in ringen. Vul een ziplock zakje met de groenten en schenk de rest van de marinade erbij. Laat dit staan tot gebruik.
  6. Grill de bavette tot de gewenste kerntemperatuur en bereid de groenten in een skillet op de BBQ of bak in een pan.
  7. Meng de saus mix met de crème fraiche in een kom.
  8. Serveer de gemarineerde bavette van de BBQ met de groenten in een tortilla met de geraspte kaas en de saus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!