• Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-

  • Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!

Carpaccio recept op vier verschillende manieren!

Chefkok Inamood, vrijdag 10 december 2021

Een recept maken met carpaccio in de vorm van een voorgerecht of amuse is perfect voor de feestdagen! Wij dachten misschien is het leuk om jou te inspireren met een aantal feestelijke carpaccio recepten. Ze zijn vrijwel identiek maar worden net iets anders gepresenteerd. Carpaccio is namelijk zo lekker dat jouw gasten versteld zullen staan en zeker wanneer je één van onderstaande varianten serveert. Wij zijn daarom ook erg benieuwd wat voor lekkers jullie gaan maken!

Onze carpaccio wordt gesneden van het deel waar de kogelbiefstuk zich bevindt waardoor de carpaccio super mals is. Je kunt een keuze maken welke carpaccio recept juist bij jou past. Wanneer je het carpaccio recept maakt in een glaasje is het verstandig om de ingrediënten erin te leggen met een pincet. Hierdoor blijft het glas mooi schoon.

Amuse glaasje carpaccio

Recept: Amuse glaasje met carpaccio en aioli

Een smaakvol amuse gerecht om de maaltijd mee te starten is altijd mooi om te zien. Door de amuse te presenteren in een glaasje is het net even anders dan op een bord. Je maakt diverse lagen met de ingrediënten waardoor het een prachtig geheel wordt. Je gasten zullen versteld staan van de smaak explosie in hun mond met onze heerlijke carpaccio.

Ingrediënten

  • 5 x 80 gram carpaccio
  • 100 gram geitenkaas
  • 25 gram rucola en veldsla
  • zwarte olijven zonder pit
  • 1 granaatappel
  • pijnboompitten
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • rasp van een halve citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en versgemalen peper

Bereiding amuse met carpaccio

  1. Zet ten eerste een pan op het vuur met een beetje olijfolie en rooster de pijnboompitten. Schep de pijnboompitten uit de pan als ze mooi verkleurd zijn en laat afkoelen.
  2. Pel vervolgens de knoflook en schep de mayonaise in een kom en pers de knoflook uit boven de mayonaise. Voeg vervolgens de rasp toe van een halve citroen en de olijfolie met de mosterd. Roer alles goed door elkaar tot je een egaal mengsel krijgt. Proef de aioli en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Snijd de olijven door de helft en verwijder de vruchten uit de granaatappel.
  4. Vul de glaasjes door te starten met de rucola en de veldsla en vervolgens de geitenkaas, carpaccio, olijven, pijnboompitten, granaatappel en een beetje aioli.

Klassieke carpaccio

Recept: Klassieke carpaccio

Een voorgerecht wat met kerst regelmatig wordt gemaakt en daarom ook een echte klassieker is voor de feestdagen of speciale gelegenheden. De klassieke carpaccio is eenvoudig om te bereiden en staat zo op tafel. Het is een waar genot om een rundercarpaccio te eten. Serveer naast de carpaccio bijvoorbeeld een ciabatta met roomboter.

Ingrediënten

  • 5 x 80 gram carpaccio
  • grof geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram pijnboompitten
  • rucola
  • zon gedroogde tomaten
  • truffelmayonaise
  • zout en versgemalen peper

Bereiding klassieke carpaccio

  1. Zet ten eerste een pan op het vuur met een beetje olijfolie en rooster de pijnboompitten. Schep de pijnboompitten uit de pan als ze mooi verkleurd zijn en laat afkoelen.
  2. Verdeel de carpaccio over vier borden en verdeel een beetje rucola over de carpaccio.
  3. Garneer de carpaccio vervolgens met pijnboompitten, zongedroogde tomaten, truffelmayonaise en strooi er een beetje Parmezaanse kaas over.

Carpaccio bruchette

Recept: Carpaccio bruchette

Een eenvoudig tapas gerecht voor een tapasavond of om je bezoek mee te ontvangen en alvast een voorproefje te geven voor een heerlijk diner. Deze bruchette is snel gemaakt en een perfect amuse voor bij een goed glas wijn. In het recept gebruiken wij snack tomaten omdat deze net wat meer smaak hebben dan bijvoorbeeld cherry tomaten.

Ingrediënten

  • 5 x 80 gram carpaccio
  • 1 ciabatta
  • veldsla
  • Parmezaanse kaas
  • snack tomaten
  • pijnboompitten
  • groene pesto

Bereiding carpaccio bruchette

  1. Bak ten eerste de ciabatta af in de oven mocht je deze niet vers kunnen krijgen.
  2. Zet daarna een pan op het vuur met een beetje olijfolie en rooster de pijnboompitten. Schep de pijnboompitten uit de pan als ze mooi verkleurd zijn en laat afkoelen.
  3. Snijd vervolgens de ciabatta in plakken en smeer in met een beetje groene pesto.
  4. Voorzie de ciabatta van veldsla en carpaccio en garneer met stukjes snack tomaten, pijnboompitten en grof geraspte Parmezaanse kaas.

Carpaccio bonbons

Recept: Carpaccio bonbons

Van carpaccio kun je ook een mooie gevulde bonbon maken die voor een leuke verrassing zorgt. Je kunt variëren met de vulling maar vaak is deze bijna identiek aan de klassieke carpaccio. Je kunt de bonbon serveren op een amuselepel of zoals wij hebben gedaan op een klein bordje met garnering ernaast. Het ziet er dan net iets meer compleet uit dan alleen een amuselepel.

Ingrediënten

  • 5 x 80 gram carpaccio
  • romanasla
  • truffelmayonaise
  • pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas

Bereiding carpaccio bonbons

  1. Snijd reepjes van de romanasla.
  2. Zet daarna een pan op het vuur met een beetje olijfolie en rooster de pijnboompitten. Schep de pijnboompitten uit de pan als ze mooi verkleurd zijn en laat afkoelen.
  3. Neem een snijplank en leg hierop de carpaccio. Je hebt ongeveer 5 a 6 plakken nodig per bonbon.
  4. Smeer vervolgens de truffelmayonaise op de carpaccio en houd ongeveer 2 centimeter vrij van de rand.
  5. Vul daarna de carpaccio met de reepjes romanasla, pijnboompitten en grof geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Vouw de carpaccio over het mengsel zodat je een bonbon krijgt.
  7. Neem een bord en maak deze mooi op met een aantal blaadjes romanasla, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en een beetje truffelmayonaise. Je kunt de bonbon ook serveren op een amuselepel.

Succes met de bereiding!

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?