• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 150 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Eenpansgerechten
varkenswangen recept

Een heerlijk stoofgerecht!

Gestoofde varkenswangen in bockbier is wat ons betreft een goudencombinatie. De smaken van een heerlijk bockbier passen namelijk perfect bij dit varkenswangen recept! Na uren stoven valt het vlees uit elkaar. Je kunt het serveren met aardappelpuree of frietjes.

Ingrediënten 6 personen

  • 1 kg varkenswangen
  • 2 winterpenen
  • 1 grote ui
  • 2 flesjes bockbier
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • verse tijm
  • roomboter
  • zout en versgemalen peper

Varkenswangen stoven

Iberico varkenswangen zijn ideaal om low and slow te bereiden op de BBQ en om te stoven. De lekkerste combinatie vinden wij om de varkenswangen te stoven in een bockbier. Dit zorgt voor een smaak explosie in je mond.

Het is belangrijk dat je het vlies van de varkenswangen eerst verwijderd voordat je ze gaat bereiden. Plaats hiervoor een scherp mes onder het vlies. Snijd dan voorzichtig tegen het vlies aan zodat deze loskomt. Hoe vaker je het doet hoe makkelijker het is.

Welk bier om te stoven

Dit is heel persoonlijk, maar gebruik vooral wat je lekker vindt. Wij hebben dit keer een bockbier gebruikt om de varkenswangen in te stoven. Je kan natuurlijk ook een heerlijk donkerbier gebruiken. Het is belangrijk dat je het bier zelf ook lekker vindt om te drinken. Dit omdat het gerecht die smaak gaat krijgen met de aanvulling van specerijen.

Bereiding varkenswangen recept

  1. Haal de varkenswangen twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking op de dag van bereiding en maak de varkenswangen schoon door het vlies te verwijderen.
  3. Neem een kom en schenk hierin een laagje bier, mosterd, jeneverbes, kruidnagel, zout en versgemalen peper. Roer de ingrediënten door elkaar tot de mosterd is opgelost. Leg vervolgens het vlees in de kom en masseer het door de marinade. Dek af en marineer voor ongeveer 2 uur in de koeling.
  4. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
  5. Maak de wortel schoon en snijd in ringen.
  6. Zet een pan op het vuur en smelt een klont boter. Bak het vlees rondom bruin en haal het daarna uit de pan.
  7. Bak de spekblokjes op laag vuur tot ze een beetje krokant worden.
  8. Voeg vervolgens de ui toe en fruit deze aan.
  9. Als laatste bak je heel even de knoflook en de wortel mee.
  10. Leg het vlees terug in de pan en schenk het bier erbij en een paar takjes tijm. Breng aan de kook. Plaats de deksel en regel het vuur lager zodat je gaat sudderen. Laat voor ongeveer 2 uur sudderen en verwijder dan de deksel zodat de saus kan indikken.
  11. Serveer direct met bijvoorbeeld aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!