• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Kerstrecepten
Diamanthaas bakken

Een perfecte combinatie!

Diamanthaas bakken in een pan met aardappel pastinaak mousseline is een geweldige combinatie. Om het helemaal af te maken hebben wij nog paddenstoelen gebakken en serveren we het met een lekkere jus. Een eenvoudig gerecht wat mooi in balans is met een stuk vergeten vlees.

4 personen

    Ingrediënten 4 personen

    • 2 diamanthaas (500 gram)
    • roomboter
    • 500 gram pastinaak
    • 500 gram kruimige aardappelen
    • 1 Groentebouillonblokje
    • 100 gram roomkaas
    • paddenstoelen mix
    • verse platte peterselie
    • zout en versgemalen peper

    Diamanthaas is een mooi en mals stuk vlees wat ideaal is om te bakken in een pan. Mousseline is niet meer en minder dan een dunne puree maar ideaal om een bord mooi op te maken. Het is een ideaal bijgerecht voor bij veel recepten met rundvlees en vis. Vaak zie je ook combinaties met alleen groeten zoals bijvoorbeeld een wortel mousseline.

    Wij hebben gekozen in dit recept voor diamanthaas maar je kan ook zeker ossenhaas of kogelbiefstuk gebruiken. Kies voor een mooi mals stuk vlees.

    Wil je diamanthaas kopen om dit heerlijke recept te bereiden? Neem dan eens een kijkje in onze categorie! Wij hebben namelijk diverse soorten van dit malse vlees.

    Bereiding pastinaak aardappel mousseline

    1. Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in gelijke blokjes. Spoel de aardappelen en de pastinaak af met water.
    2. Zet een pan water op het vuur met de aardappelen, pastinaak en het bouillonblokje en breng aan de kook. Kook tot de aardappelen en de pastinaak gaar zijn.
    3. Haal de aardappelen en de pastinaak uit de pan en bewaar het kookvocht.
    4. Schep de aardappelen en pastinaak in een kom en voeg de roomkaas, zout, versgemalen peper en 3 eetlepels kooknat toe. Neem een blender en pureer tot een gladde massa. Proef en breng eventueel verder op smaak.

    Diamanthaas bakken in de pan

    1. Haal de diamanthaas een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
    2. Verwijder de verpakking ongeveer 30 minuten voor de bereiding en dep het vlees droog met keukenpapier en breng op smaak met zout.
    3. Zet een pan op hoog vuur en smelt de boter. Bak het vlees rondom goudbruin en regel het vuur lager.
    4. Voeg eventueel extra boter toe en verse kruiden en schep de boter over het vlees en draai regelmatig tot het vlees medium-rare of medium gebakken is.
    5. Haal het vlees uit de pan en bak hierin de paddenstoelen.
    6. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat ongeveer 5 minuten rusten.
    7. Snijd de diamanthaas in plakken en serveer samen met de aardappel pastinaak mousseline, gebakken paddenstoelen en garneer met verse peterselie.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (3)
    Volg onze socials!

    Wij denken dat je deze ook wel lust!

    Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

    10% korting!