• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Zomer
steak sandwich

De perfect lunch!

Een perfect broodje biefstuk als lunch is pas genieten! Wij maakten dit heerlijke broodje met tri tip die we over hadden van de dag ervoor. Resten vlees van het koken zijn wat ons betreft ideaal voor een lekkere steak sandwich.

2 personen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 maminha reeds gegaard
  • 3 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel water
  • 200 gram rucola
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels Dijon-mosterd
  • 4 plakjes provolone
  • 4 sneden brood (soort naar smaak)

Welk vlees kun je gebruiken

Om dit recept te kunnen maken kun je kiezen voor iedere steak die je lekker vindt. Het is ideaal als je resten over hebt van een dag ervoor. Wij gebruikten in dit het recept onze mamihna volgens het recept tri tip kamado. Je kan natuurlijk ook gewoon een biefstuk grillen, speciaal voor dit broodje biefstuk. Dan kun je de stap overslaan hoe je het vlees het beste kan opwarmen.

De keuze van brood kun je zelf bepalen natuurlijk. Ga je dit recept maken voor meer dan twee personen dan bevelen wij aan om bijvoorbeeld een heel ciabatta brood te gebruiken. Dit maakt het makkelijk gezien je alleen het brood dan hoeft te verdelen door het aantal personen.

Broodje biefstuk saus

Welke saus je moet gebruiken voor dit broodje biefstuk is natuurlijk helemaal aan jou. Wij maakten een eenvoudige saus door mayonaise te mengen met mosterd. Je kan echter ook een lekkere pepersaus maken of bijvoorbeeld chili mayonaise voor net dat extra beetje pit.

Bereiding broodje biefstuk

  1. Haal het vlees uit de koeling en plaats in een ovenschaal. Verwarm de oven op 75 graden en plaats de ovenschaal in de oven om het vlees op te warmen.
  2. Pel de rode uien en snijd door de helft en vervolgens in ringen.
  3. Zet een pan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Voeg de rode uien eraan toe en bak tot ze glazig zijn. Zet het vuur lager en roer regelmatig.
  4. Pel de knoflook en snipper fijn. Voeg deze vervolgens toe aan de uien samen met de balsamico azijn en een eetlepel water.
  5. Roer regelmatig door de uien en zorg dat ze niet aanbranden. Het bakken van de uien duurt ongeveer 20 minuten.
  6. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd.
  7. Neem een kom en leg hierin de rucola. Schenk er een beetje olijfolie over en breng op smaak met een beetje zout, de rasp van één citroen en het sap van een halve citroen. Hussel de rucola door elkaar zodat deze is bedekt met de marinade.
  8. Neem een bakplaat met pakpapier en leg hierop het brood. Besprenkel beide zijden met een beetje olijfolie. Plaats de pakplaat terug in de oven die is ingesteld op de grilstand. Draai het brood om wanneer deze aan één zijde goudbruin is.
  9. Haal het brood uit de oven en smeer één zijde in met de mosterdmayonaise.
  10. Snijd het vlees in dunne plakken en leg het op de zijde met de mosterdmayonaise. Verdeel de kaas over het vlees en plaats terug in de oven tot de kaas is gesmolten.
  11. Leg ten slotte een laag rucola met gesmoorde uien op de steak sandwich en plaats de bovenzijde van het brood.
  12. Snijd door de helft en serveer direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!