Oosterse buikspek ramen van de BBQ
Chefkok Inamood | 06 augustus 2021
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Je kunt zoveel gerechten maken met buikspek op de BBQ zoals bijvoorbeeld deze ramen. Wat ook super lekker is om te maken is porchetta of porkbelly burnt ends. Het laatste gerecht wordt regelmatig gemaakt van buikspek op de BBQ. Maar nu gaan we voor ramen met buikspek in een oosterse marinade. Je kunt voor dit gerecht buikspek gebruiken met of zonder zwoerd. Door de lage temperatuur tijdens de bereiding wordt het zwoerd niet knapperig en heb ik het verwijderd naar de bereiding. Dit kun je ook vooraf doen door met een scherp mes onder het zwoerd te steken en deze te verwijderen.
Ingrediënten Ramen
Ingrediënten buikspek
In dit recept is het belangrijk dat je de buikspek minimaal 12 uur laat marineren, zodat alle smaken mooi in het vlees trekken.
Ramen is één van mijn favoriete gerechten omdat het een lekker gerecht is met veel smaken. Je hebt daarom ook veel ingrediënten nodig voor dit gerecht. Het leuke aan dit gerecht is dat je kan variëren met de groenten. Je hoeft dus niet alle ingrediënten te gebruiken en als je niet van broccoli houd vervang je deze door bijvoorbeeld wortel.
In dit gerecht hebben de we de buikspek langzaam gegaard tot een kerntemperatuur van 70 graden. Door deze methode wordt het zwoerd van de buikspek niet krokant. Dit komt ook doordat we de buikspek vooraf marineren en garen op een temperatuur van 120 graden. Wanneer je nu een ander recept wil maken dan ramen en je juist wel een krokante korst wil kun je het volgende doen. Prik met een mes in het zwoerd van de buikspek maar probeer het vlees niet te raken. Dep de buikspek droog met keukenpapier en wrijf de buikspek vervolgens in met baking soda en zout. Leg vervolgens de buikspek op een bord en pak het vlees in met vershoudfolie en plaats voor een nacht in de koeling. Haal de volgende dag de buikspek uit de koeling en spoel het zout en de baking soda van het zwoerd. Kruid het vlees en leg de buikspek op de BBQ met een temperatuur van 150 graden voor 3 uur. Gaar hierna de buikspek op 240 graden tot het zwoerd krokant is.
Je kunt natuurlijk ook buikspek eerst sous-vide garen en daarna opwarmen. In ons artikel hoe je buikspek kunt opwarmen kun je het allemaal terug lezen.
Wil je buikspek bestellen om dit heerlijke recept te maken? Bekijk dan onze categorie buikspek. We hebben namelijk twee varianten in ons assortiment.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.