• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
tri tip kamado

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Een heerlijke tri tip bereid op de kamado met een geweldige salsa. Wat ons betreft hoeft het niet complex te zijn om te kunnen genieten van een heerlijk stuk vlees van de barbecue.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten Tri tip

  • 1 Maminha (tri tip)
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zwartepeper
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel rozemarijn

Ingrediënten salsa fresca

  • 3 grote tomaten
  • 1 rode ui
  • verse koriander
  • 1 Jalapeno peper
  • 1 limoen
  • zout en versgemalen peper

Tri tip

Tri tip is een heerlijk stuk rundvlees wat ook wel maminha wordt genoemd. In het Nederlands kennen we het als liesstuk of beter bekend als het “ezeltje”. Het is een deel van een rund wat makkelijk te bereiden is. Zelfs de grootste ezel is in staat hier wat lekkers van te maken ;).

Wij maakten een heerlijke combinatie met een zelfgemaakte dry rub die gebaseerd is op de bekende Santa Maria rub. Naast de rub maakten wij er een heerlijke frisse salsa Fresca bij die wat ons betreft perfect past bij dit heerlijke stuk rundvlees.

Tip

Het rusten van rundvlees is heel belangrijk omdat op deze manier het vlees kan ontspannen en de sappen zich kunnen verdelen in het vlees. Je kunt dit doen om het vlees af te dekken met aluminiumfolie of door het vlees in een warmhoudlade te leggen. Je kunt echter ook de oven instellen op 50 graden en het vlees hierin leggen. Op deze manier rust het vlees en blijft het lekker warm.

Tri tip kopen doe je in onze webshop. Wij hebben diverse soorten met ieder zijn eigensmaak en kernmerken.

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste het vlees twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Na een dag haal je het vlees uit de koeling en verwijder je de verpakking. Trim de tri tip door vlies weg te halen en dikke stukken vet.
  3. Meng vervolgens in een kom alle specerijen volgens de ingrediëntenlijst.
  4. Dep het vlees droog en wrijf in met een beetje olijfolie.
  5. Strooi de zelfgemaakte dry rub over het vlees en dek tenslotte het vlees af met vershoudfolie en plaats terug in de koeling tot bereiding.

Bereiding salsa Fresca

  1. Snijd de tomaten door de helft en verwijder de zaadjes. Vervolgens snijd je reepjes van de tomaten en dan in gelijke blokjes.
  2. Pel de rode ui en snipper fijn, maar niet te fijn.
  3. Snipper de jalapeno peper fijn. Het is lastig om verse jalapeno pepers te krijgen in Nederland en je kan hiervoor ook jalapeno ringen gebruiken in een potje.
  4. Verwijder de blaadjes van de koriander en snipper fijn.
  5. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met het sap van 1 limoen, zout en versgemalen peper.

Bereiding tri tip op een kamado

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect en direct barbecueën. Sluit de deksel en regel de temperatuur van de BBQ naar 120 graden.
  2. Wanneer de kamado op temperatuur is kun je het vlees op het rooster leggen boven het indirecte deel met de vetkap naar boven.
  3. Sluit de deksel tot de kerntemperatuur van de tri-tip 46 graden is.
  4. Haal de tri tip van het rooster en zet alle schijven open. Regel de temperatuur van de kamado naar 250 graden en zorg dat de zijde boven het directe deel goed heet is.
  5. Leg de tri tip boven het rooster met de vetkap omlaag en grill vervolgens rondom tot het vlees goudbruin is.
  6. Haal de tri tip van het rooster en laat voor ongeveer 10 tot 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  7. Snijd ten slotte het vlees in dunne plakken haaks op de draad en serveer samen met de salsa Fresca en bijvoorbeeld zelfgemaakte patat.

Wil je dit heerlijke gerecht ook bereiden?

Vergeet dan niet om de tri tip in je winkelmand te plaatsen. Voor dit gerecht gebruikten wij onze maminha Argentijns. Je kunt echter een keuze maken uit alle tri tips die wij in ons assortiment hebben.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!