• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding
Bereiding 5 minuten
Aantal porties
Keuken Rubs & Sauzen
Bavette rub

Een dry rub maak je zelf!

Een bavette BBQ rub kun je heel makkelijk zelf maken. Op deze manier kun je zelf de smaak bepalen en hoef je geen BBQ rub te kopen. Je mengt de specerijen en op die manier kun je zelf perfect de smaak bepalen en de balans van de rub. Een bavette rub maken is dus heel eenvoudig. Deze bavette dry rub is voldoende voor 1 bavette. Verhoog de aantallen wanneer je meer wilt maken of gebruik eetlepels.

Ingrediënten bavette rub

  • 1 bavette
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1,5 theelepel zeezout
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper

Bavette dry rub

Naast het zelf maken van een bavette BBQ rub kun je deze natuurlijk ook gewoon kopen. Tegenwoordig heb je zoveel keus maar lastig om te beoordelen welke je lekker vindt. De meeste spelen daarom op safe en pakken een dry rub die ze al vaker hebben geprobeerd. Daarom is wat ons betreft het zelf maken een leuke afwisseling en kun je experimenteren met smaken. Maak je meer rub dan je nodig hebt? Schud het in een potje of ziplock zakje en plaats op een donkere plek tegen verkleuring.

Wel of geen rub op bavette?

Het is niet echt nodig om het vlees meer smaak te geven dan een beetje zout. Echter bij sommige recepten is een mooie toevoeging om het vlees juist meer smaak te geven. Bavette heeft op zich al veel smaak en zeker wanneer je een mooi gemarmerd stuk gebruikt. Het ligt dus helemaal aan wat je gaat maken of het de juiste keuze is voor het recept.

Wil je bavette kopen om deze rub te testen? Bekijk dan onze categorie waar wij diverse soorten van dit geweldige vlees hebben die je eenvoudig kunt toevoegen aan je winkelwagen. Alles over hoe je dit vlees moet klaarmaken vind je op onze pagina BBQ bavette.

Rub voor bavette maken

  • Het maken van een rub is heel eenvoudig. Meng alle ingrediënten uit de ingrediëntenlijst in een kom en zorg ervoor dat je een egaal mengsel krijgt.
  • Haal het vlees uit de koeling en verwijder de verpakking. Dep het vlees droog met keukenpapier en strooi de bavette BBQ rub over het vlees.
  • Wikkel vervolgens het vlees in vershoudfolie en leg terug in de koeling voor minimaal twee uur. Op deze manier kunnen de smaken van de kruiden goed in het vlees trekken.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!