• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding
Bereiding 10 minuten
Aantal porties
Keuken Rubs & Sauzen
Basic dry rub

Zelf een lekkere dry-rub maken!

Basic dry rub is een basis rub die ik vaak gebruik voor kip gerechten maar ook zeker voor mijn spareribs. Deze rub is eigenlijk overal geschikt voor en kan als goede basis dienen voor andere rubs die je zelf wil maken.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels zout
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 1/2 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 1 1/5 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder

Een dry rub is een kruidenmengsel van diverse kruiden die je met elkaar mengt. Er zijn natuurlijk genoeg rubs op de markt die te koop zijn. Persoonlijk vindt ik het super om zelf aan de slag te gaan met de samenstelling van kruiden. Een tip, haal de kruiden bij een toko of koop ze online gezien ze bij de supermarkt veel te duur zijn.

Bewaar de rub in een potje of een zip-lock zakje. Wanneer je hem langer bewaard kunnen er klonten ontstaan in de rub door de toevoeging van suiker. Dit is helemaal niet erg en door eens goed te schudden heb je weer een mooi mengsel.

Bereiding dry rub

  1. Meng alle kruiden door elkaar. Voor deze basis dry rub.
  2. Doe de rub in een potje of in een plastic zakje.
  3. Deze rub is niet alleen te gebruiken voor kip maar ook zeker voor varkens- en rundervlees.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!