• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding
Bereiding 5 minuten
Aantal porties
Keuken Rubs & Sauzen
picanha rub

Zelf een pinanha rub maken!

Het maken van een eigen dry rub is echt iets wat wij kunnen aanbevelen. Op deze manier bepaal jezelf wat het smaakprofiel wordt van het vlees. In dit recept geven wij twee basis kruidenmixen om je eigen picanha rub te maken.

Ingrediënten

Basis beef rub

  • 4 eetlepels fijn zout
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel versgemalen peper
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper

Koffie rub

  • 2 eetlepels gemalen koffie
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel fijn zout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel uienpoeder

Wat is een rub

Wat ons betreft heeft picanha niet echt meer nodig dan zout 30 minuten voor de bereiding. Dit omdat het vlees al veel smaak heeft. Veel mensen vinden het echter lekker om het vlees extra smaak te geven. Dit kan met een marinade of een dry rub.

Het verschil is dat een marinade een vloeistof is en een dry rub een mix van diverse droge specerijen. In een picanha rub voor de BBQ zit altijd zout. Zout heeft de eigenschap om vocht te onttrekken. Maak je hier geen zorgen om omdat het ook smaak geeft aan het vlees. De duur van het intrekken is hier ook van belang. Het vocht trekt namelijk ook weer terug in het vlees na een bepaalde tijd. Zouten is dus geen probleem als je het maar ruim vooraf doet.

Kopen of zelf maken?

Het kopen is natuurlijk het makkelijkste echter door de grote hoeveelheid aan diverse soorten smaken is het vaak lastig om te bepalen welke nu lekker is en welke niet. Daarom hebben wij op onze webshop ook maar twee merken om de keuze niet te groot te maken voor onze klanten.

Wanneer je naar de supermarkt gaat om kruiden te kopen om zelf een rub te maken betaal je een vermogen. Dit zouden wij zeker niet adviseren. Ga naar een toko of bestel de kruiden online. Dit is vele malen goedkoper dan wanneer je potjes gaat kopen in een supermarkt. Vaak zijn de kruiden ook veel beter als je ze gewoon online koopt bij een bedrijf wat alleen specerijen verkoopt.

Hoe gebruik je een picanha rub

Een dry rub voor picanha gebruiken is helemaal niet complex en identiek bij andere soorten vlees. Je zorgt dat het vlees is schoon gemaakt door vlies te verwijderen en eventueel te dikke stukken vet. Vervolgens dep je het vlees droog met keukenpapier en strooit de dry rub over de picanha aan alle zijden. Dek het vlees af en leg in de koeling voor ongeveer 24 uur.

Hoe langer je het vlees in de koeling laat hoe beter de smaken van de kruiden in het vlees kunnen trekken. Ons advies is altijd om het een nacht in de rub te laten staan en minimaal 2 uur.

Wil je picanha kopen om te combineren met je eigen dry rub? Bekijk dan eens onze assortiment met diverse soorten picanha. Heb je hulp nodig bij de bereiding van dit heerlijke stuk vlees? Lees dan het artikel BBQ picanha met diverse recept inspiraties en hoe je het vlees het beste bereid op een barbecue.

Bereiding picanha dry rub

  • De bereiding is heel eenvoudig. Neem een kom of vijzel en meng hierin alle specerijen voor de picanha BBQ rub die je wilt maken.
  • Meng de kruiden goed door elkaar tot je een egale kleur krijgt.
  • Neem een pot of ziplock zakje en voeg hierin de picanha dry rub. Sluit de pot of het zakje en bewaar de kruiden op een plek waar geen licht is.
  • Je kunt het kruidenmengsel voor ongeveer 6 maanden bewaren op deze manier.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!